MEGVÁLTOZIK A LEIGAZOLÁS MENETE 2020-tól

Egyéb, Hírek

Szeretnénk tájékoztatni minden kedves tagunkat, hogy a leigazolás menete 2020. január 1-től megváltozik. Az új rendszer azokat a sportolókat érinti:

 • Akik még nem rendelkeznek a Magyar Lovassport Szövetség által kiadott igazolási számmal és rajtengedély vizsgát szeretnének tenni 2020-tól, valamint
 • azokat a szabadidő lovasokat, akik már rendelkeznek igazolási számmal, de az adataik nincsenek ellenőrizve az adatbázisban (tagsági igazolványt és igazoló lapot nem töltöttek ki és/vagy nem küldték el a Szövetség felé) és rajtengedély vizsgát szeretnének tenni 2020-tól.

A fent említett két csoportba tartozó sportolók az e célra fejlesztett online felületen tudnak a jövőben regisztrálni (http://ugyfelkapu.lovasszovetseg.hu/public/RevReg.aspx)

 

REGISZTRÁCIÓ
A regisztráció lépései:

 1. A Magyar Lovassport Szövetség ügyfélkapuján való regisztráció.
 2. REV-re jelentkező lovas személyes adatainak megadása.
 3. A Magyar Lovassport Szövetség adatbázisában szereplő sportszervezet kiválasztása.
 4. A Magyar Lovassport Szövetség adatbázisában szereplő regisztrált edző kiválasztása.
 5. A regisztráció véglegesítése, felhasználói e-mail cím jóváhagyása.

A regisztrációt követően az alábbi személyek kapnak értesítést e-mail formájában:

 • A sportoló/regisztráló által megjelölt sportszervezet (Az e-mailt a Szövetség adatbázisában az egyesületi profilnál szereplő e-mail címére és az egyesületi profil tulajdonosának/ tulajdonosainak e-mail címére küldi automatikusan a rendszer)
 • A sportoló/regisztráló által megjelölt edző (Az e-mail a Szövetség adatbázisában az edző profiljában szereplő e-mail címre kerül kiküldésre)

Fontos megjegyezni, hogy több sportoló regisztrációja is lehetséges egy e-mail címről, tehát a rendszer lehetővé teszi, hogy pl. a sportszervezet regisztrálja új sportolóit a sportszervezet e-mail címéről.
A regisztráció a megjelölt sportszervezet online felületen történő jóváhagyásával válik véglegessé, azaz a sportoló ekkor jogosult sportolói kártyára és a REV csomag befizetésére.

 

SPORTOLÓI KÁRTYA
2020-tól a tagsági igazolvány és az igazoló lap megszűnik, helyette sportolói kártya kerül kiállításra.
A sportolói kártya, amely a sportoló nevét és a profiljához tartozó QR kódot tartalmazza, a REV csomag befizetése után kerül kiállításra és személyes vagy postai úton kerül átadásra (az átvétel módját a REV csomag befizetésekor szükséges megjelölni).
A QR kód leolvasása az alábbi adatokat teszi hozzáférhetővé:

 • a sportoló nevét
 • a sportoló edzőjének a nevét
 • a leigazolás dátumát
 • a sportszervezetének nevét
 • a versenyengedély (licenc) érvényességét
 • a sportorvosi engedély érvényességét

Bővebb információ a sportkártyáról: https://lovasszovetseg.hu/wp-content/uploads/2019/12/SPORTOL%C3%93I-K%C3%81RTYA-2020-1.pdf

 

RAJTENGEDÉLY VIZSGA ÉS REV CSOMAG
A REV csomag díja 2020. január 1-től a következőképpen módosul, amit az online felületen átutalással/ bankkártyával vagy személyesen a Szövetség sportirodájában lehet befizetni:

 • A csomag ára rajtengedély vizsga könyvvel: 16 000 Ft
Rajtengedély vizsgadíj (elmélet + gyakorlat egységesen minden szakágban):   7 000 Ft
Rajtengedély vizsga könyv   4 000 Ft
Sportolói kártya (leigazolás)   5 000 Ft
Összesen:  16 000 Ft
 • A csomag ára vizsga könyv nélkül: 12 000 Ft

! Sikertelen rajtengedély vizsga esetén a modulok díjai nem változnak (elmélet – 2 000 Ft, gyakorlat 5 000 Ft).
A rajtengedély vizsgára továbbra is a www.rajtengedely.hu felületen lehet jelentkezni az alábbi feltételek teljesítése után:

 • Véglegesített regisztráció (sportegyesület által online felületen jóváhagyott regisztráció)
 • REV díj befizetése
 • Megjelölt edző jóváhagyása az online felületen keresztül
 • Érvényes sportorvosi engedély elküldése a Szövetség email címére (office@lovasszovetseg.hu)

 

Rajtengedély vizsgát érintő módosítások:

 • 2020. január 1-től kizárólag az a lovas rajtengedély vizsgázhat, aki feljelentkezett a www.rajtengedely.hu oldalon az adott vizsgára.
 • A rajtengedély vizsgára való jelentkezés határideje egységesen minden szakágban az adott rajtengedély vizsga hetének szerdája 12 óra.
 • A rajtengedély vizsgán sportolói kártya bemutatása nélkül is részt lehet venni (ez esetben az azonosításhoz személyi igazolvány/ útlevél/ vezetői engedély szükséges), amennyiben a lovas jelentkezett a www.rajtengedely.hu felületen a vizsgára.

Bővebb információ a rajtengedély vizsgára való jelentkezés menetéről: https://lovasszovetseg.hu/wp-content/uploads/2019/12/REV2020.pdf

A Magyar Lovassport Szövetség Nyilvántartási és Átigazolási Szabályzata, valamint a Rajtengedély vizsga Szabályzat az új rendszernek megfelelően módosult (https://lovasszovetseg.hu/elnoksegi-hatarozatok/) és 2020. január 1-től lép hatályba. A szabályzatokat az alábbi linken tekinthetitek meg: https://lovasszovetseg.hu/szabalyzatok/

A fő szempontunk a rendszer kialakításával kapcsolatban a leigazolás menetének és az adminisztrációnak a megkönnyítése, gyorsítása és modernizálása volt. Bízunk benne, hogy az új rendszer számotokra is gyorsabbá és gördülékenyebbé teszi az ügyintézést.

Üdvözlettel,

Magyar Lovassport Szövetség

 

Last modified: 2019-12-13