Felvételi többletpontok – Sporteredmény

 

 

Kérjük az alábbi információkat figyelmesen olvassa el, mielőtt elküldi kérvényét!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágakban, legfeljebb egy, a pontszámítás szempontjából legkedvezőbb eredmény után jár többletpont. A sporteredményeket az országos sportági szakszövetség igazolhatja (Magyar Lovassport Szövetség), kizárólag a TopSoft rendszerben rögzített rögzített eredmények alapján!

A nem felvételi pontszámítás céljából igényelt igazolások (pl.: REV és REG vizsga igazolások) a továbbiakban is az ügyintézők elérhetőségein igényelhetők.

Nem adható felvételi sporteredmény igazolás az alábbi versenytípusokon elért helyezésekre:

amatőr bajnokságok (championatus, talentum kupa), megyei, területi döntők, fedeles döntők, szabadidős döntők (MLSZSZ, SZLSZ), utánpótlás szervezetek döntői (Póni Klub, GYEPOSZ)

A felvételi szabályzat szerint az igazolás (az alábbi táblázatban feltüntetett eredmények kivételével) kizárólag az adott szakág, évente 1 alkalommal megrendezésre kerülő országos bajnokságán elért 1-3. helyezésre adható. Többnapos országos bajnokság esetében, csak a bajnokság utolsó napján megrendezett döntő eredménye számít.

Figyelem! Minden sportág esetében kizárólag a magyarországi sportági szakszövetségek igazolása fogadható el, és csak az első osztályú eredmények esetén jár többletpont.

Többletpontok az alábbi jogcímekre adhatók a lovassportok tekintetében:

Többletpontot adó jogcímek: További feltételek:
NOB által szervezett olimpiai játékokon, Paralimpián vagy Siketlimpián való részvétel esetén Részvétel.
Világ – és Európa-bajnokságon elért legalább 3. helyezés Abban az esetben kaphatja meg a sportoló, ha az erre jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.
Korosztályos világ- vagy Európa-bajnokságon, ifjúsági olimpián elért legalább 3. helyezés Abban az esetben kaphatja meg a sportoló, ha az erre jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.
Országos bajnokságon elért legalább 3. helyezés Abban az esetben kaphatja meg a sportoló, ha az erre jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte, Többnapos országos bajnokság esetében, csak a bajnokság utolsó napján megrendezett döntő eredménye számít.


    Adatkezelési Tájékoztatóját elfogadom.