Elnökségi határozatok

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2022.

1/2022/X.05. E.h.: Az Elnökség a Lovassportért Nonprofit Kft Alapító Okiratának 3. pontját az alábbiakban egészíti ki. „A társaság célja, hogy megvalósítsa a Csekonics József Program célkitűzéseit, azaz a lovas sportág fejlesztésének érdekében hosszú távon fenntarthatóvá tegye és biztosítsa a lovas sportolók nemzetközi eredményességét.”

A 9. pontot az alábbiak szerint módosítja: „ A Társaság a tevékenységéből származó nyereséget a tagok között nem oszthatja fel, az a Társaság vagyonát gyarapítja”

2/2022/X.05. E.h.: Az Elnökség a Pegazus újság kiadását 2022. december 31-vel megszünteti.

1/2022/VIII.30.E.h.: A Magyar Lovassport Szövetség dopping ügyekben, a mindenkor hatályos FEI által megállapított dopping szabályozást tekinti irányadónak.

1/2022/VII.15. E.h.: Az Elnökség jóváhagyja a Díjlovagló Szakábizottság 9/2022. (2022.05.12) határozatát az alábbi szövegezéssel:

“Új bírói minősítések a Díjlovagló Szakbizottság által szervezett bírói vizsgán • Borosné Nagy Andrea Zsófia 2022. Május 7-8-án sikeres bírói vizsgát teljesített, ezzel S1 minősítéssel rendelkezik.  Czuczor Éva 2022. Május 7-8-án sikeres bírói vizsgát teljesített, ezzel S1 Minősítéssel rendelkezikA fenti változások jelen határozat közzétételével együtt a bírói nyilvántartásban is átvezetésre kerültek.”

2/2022/VII.15. E.h.: Az Elnökség további 3 millió forint támogatás biztosít a Lovastorna szakág 2022. évben megvalósítandó szakmai céljaira.

1/2022/V.24. E.h: Az elnökség prof.dr Sótonyi Péter általános alelnöknek és Szotyori Nagy Kristófot sportért felelős alelnöknek választotta.

2/2022/V.24. E.h.: Az elnökség Stróbl Dorottyát főtitkárnak választotta.

3/2022/V.24. E.h.: Az Elnökség a Fegyelmi Bizottság I. fokú elnökének dr. Dékány Dórát, a II.fok elnökének dr. Mile Attilát, a fegyelmi bizottságba pedig dr. Bába András, dr. Takáts Eszter, dr. Madarasi Anna, dr. Bakonyi Imre, dr. Szilvássy Levente, dr. Tuska Péter, dr. Kovács Annamária, dr. Barkó Zsuzsanna, Dallos Zsófia, Tóth Ferenc, Móró Lajos, Villányi Krisztina, Schaller Gábor, Bencsik József, Machay János, Janik Attila, Prutkay Zoltán tagokat választotta.

4/2022/V.24. E.h.: Az elnökség Fonyódi Ildikót választotta a Szövetség para-lovassporttal megbízott képviselőjének.

5/2022/V.24. E.h.: Az elnökség határozott a Sportoktató (lovaglás sportágban) és Sportedző (lovaglás sportágban) megnevezésű szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzése megkezdéséhez szükséges 6.4. bemeneti feltételeiben.

Sportoktató – sportági jártasság igazolása, a Magyar Lovassport Szövetség bármely szakágában, sikeres szövetségi rajtengedély vizsga megléte alapján állítható ki.

Sportedző – sportági jártasság igazolása, a Magyar Lovassport Szövetség

• díjlovagló szakágában LM szintű versenyzői tapasztalat vagy
  • díjugrató szakágban 120 cm szintű versenyzői tapasztalat vagy
  • lovastusa szakágban * szintű versenyzői tapasztalat vagy
  • a nem olimpiai szakágakban (fogathajtás, távlovaglás, lovastorna) versenyeredmények ismeretében, a Szövetség Edzői-oktatási Bizottságának egyedi elbírálása

alapján állítható ki.

1/2022/V.03. E.h.: Az Elnökség egyhangúlag elfogadta és a Közgyűlés elé terjeszti a 2021. évi pénzügyi beszámolót.

1/2022/IV.21. E.h.: Az Elnökség iratbetekintést engedélyez – Kádár Attila és Biharvári Attila tagszervezeti képviselők számára – a Lovassportért Nonprofit Kft irataiba a vonatkozó szabályok betartása mellett.

1/2022/III.22. E.h.: Az Elnökség a Western/Reining szakág ügyvivő szakági elnökének a mandátum lejárati időpontjáig, Stróbl Dorottyát nevezte ki.

2/2022/III.22.  E.h.: Az Elnökség a Fegyelmi Szabályzatot a 2.§ (1), 4.§ (2), 6.§ (2) j) és k), 7.§ (2) b) pontokat érintően módosította.

3/2022/III.22.  E.h.: A 2022. éves Tisztújító Közgyűlésre az Elnökség a Jelölő Bizottság tagjainak Bencsik Józsefet, Rózsahegyi Róbertet és Tóth Jánost választotta

1/2022/I.06 E.h.: A Magyar Lovassport Szövetség Elnöksége, mint az Alapszabály 15. § (3) bek. a.) pontja szerinti előírásának előterjesztője, a szakági gyűlések egységes és gördülékeny lebonyolításának érdekében a következő értelmezést rögzíti.

A közgyűlésen és a szakági gyűlésen meghatalmazott személy meghatalmazottként összesen maximum kettő tagszervezet képviseletében gyakorolhatja közgyűlési jogait. Emellett természetesen jogszabály erejénél fogva, amennyiben a meghatalmazott egy tagszervezet törvényes képviselője is, eljárhat ezen tagszervezet – a saját tagszervezete – képviseletében. Csak ebben az esetben lehetséges, hogy egy személy három szavazattal rendelkezik: ebből egy szavazattal a saját tagszervezete tekintetében, melynek törvényes képviselője, maximum kettő szavazattal pedig további tagszervezetek meghatalmazottjaként.

1/2022/ I.26. E.h.: Az Elnökség az Általános szabályzat 146. cikkelyét az alábbi ponttal egészíti ki.  3.1.1. A versenyzői engedély a gyakorlati modulok sikeres teljesítéséig ideiglenesen is felfüggeszthető.

2/2022/ I.26. E.h.:. Az Elnökség az Edzői-oktatási Bizottság javaslata alapján, lehetőséget biztosít II. vagy III. edzői szintre való fellépés esetén az edzői regisztrációs vizsga gyakorlati moduljai alól való felmentés igénylésére az alábbiak szerint. Elbírálás az Edzői-oktatási Bizottság felé benyújtott kérvény alapján. Szakmai önéletrajz, saját eredmények igazolása, tanítványok által eredmények igazolása (sportiroda által hitelesített igazolások).

3/2022/ I.26. E.h.: A regisztrált edzői besorolás 2022. szeptember 1-től az „Alap szintű regisztrált edző” szinttel bővül.

4/2022/ I.26. E.h.: A 2022-23 tanévtől a Testnevelési Egyetem Ba edzőképzés kizárólag a három olimpiai szakágban indítható.

5/2022/ I.26. E.h.: Az Elnökség megbízza az Edzői-Oktatási Bizottság elnökét, vegye fel a kapcsolatot a Testnevelés Egyetem Felnőttképzésért felelős személlyel és a TE Lovassport Csoport munkatársaival annak érdekében, hogy a 2022. évben az Egyetem keretein belül speciálisan, „Fogathajtó edző” képzés induljon.

6/2022/ I.26. E.h.: Az Elnökség a központi költségvetés „Kis szakágak támogatása” terhére 10 millió forinttal támogatja a Szabadidős Szakág 2022. évi működését és szakmai terveit.

7/2022/ I.26. E.h.: Az Elnökség a központi költségvetés „Kis szakágak támogatása” terhére 10 millió forinttal támogatja a Lovastorna Szakág 2022. évi működését és szakmai terveit. Az Elnökség feltérképezi a további források bevonásának lehetőségét a szakág egyéb tervezett költségeinek fedezetére.

8/2022/ I.26. E.h.: Az Elnökség a központi költségvetés terhére 300 ezer forinttal támogatja a Senior Lovasok Egyesületének „Még élő olimpiai lovasok találkozója” rendezvényen való részvételét.