A cél az olimpiai kvótaszerzés

Hírek

A Gróf Széchenyi István Emlékversenyt idén 37. alkalommal rendezik meg, a rendezvény magában foglalja a szombati világkupa versenyszámot és a vasárnapi nagydíjat – mondta az MTI érdeklődésére Szotyori-Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség díjugrató szakágának elnöke.

“A magyar díjugrató csapat célja, hogy július végén a prágai kvalifikációs versenyen az olimpiai kvótaszerzéshez szükséges első kettő között végezzen. De az ötkarikás részvételhez az is szükséges, hogy ló és lovasa minősüléssel rendelkezzen, amelyet az ilyen, 155 centiméteres akadályokkal rendezett és pályaépítés szempontjából a nemzetközi szövetség előírásának megfelelő versenyen lehet megszerezni” – mondta Szotyori-Nagy Kristóf, hozzátéve, hogy a legnagyobb hazai viadalon a teljes magyar élmezőny rajthoz áll.

A cseh fővárosba és az augusztus végén esedékes milánói Európa-bajnokságra utazó négytagú csapat valószínűleg hat versenyzőből kerül majd ki. Közülük a tapasztaltabbakat képviseli ifj. Kövy András, ifj. Szabó Gábor és a riói olimpián ukrán színekben szerepelt Szentirmai Ferenc, a fiatalabb korosztályt pedig Szuhai Péter, Jármy Vince és ifj. Lázár Zoltán.

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny, olimpiai minősítővel egybekötött Díjugrató Világkupa  főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Forrás: MTI

A borítóképen ifj. Kövy András. Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Last modified: 2023-05-22