Jármy Vince idei második GP győzelmét is megszerezte a Nemzeti Lovardában

Hírek

A 2020-as Díjugrató GP sorozat utolsó állomása a Nemzeti Lovardában zajlott. Az indulói létszám ezúttal is felülmúlta az elvárásokat, minden nap reggel 7-től este 8-ig tartott a verseny, hogy a több mint 1000 startot zökkenőmentesen le lehessen bonyolítani.

A 150 centiméterre kiírt felnőtt nagydíjban 49 páros állt rajthoz, hogy harcba szálljanak a Díjugrató Szakbizottság által felajánlott 1,5 millió forintos össznyereményért. A pálya nehézsége a bábolnai fordulóéval vetekedett. Öt lovas tudta csak hiba nélkül teljesíteni mind a tizenkét ugrást, viszont közülük ketten időbüntetést kaptak, így hárman kvalifikálódtak az összevetésre.

Jármy Vince egy szép hibátlannal Bábolna után Budapesten is megnyerte a GP-t saját tenyésztésű lovával, JB Koronaőrrel. Ifj. Tóth László végzett a második helyen, Horváth Balázs pedig a harmadik helyezettnek járó serleget vehette át. A negyedik és ötödik helyen végzett egy-egy időbüntetéssel ifj. Tóth László másik lovával, Rádiháza-Echoval, illetve a Szuhai Gyula – Perthy Jackson páros. A hatodik és a hetedik helyezést ifj. Szabó Gábor szerezte meg XIXO Lord Classic és Timpex Bölcsész nevű lovaival.

52 páros szállt harcba a Díjugrató Szakbizottság által felajánlott 400.000 forintos összdíjazásért a 25 év alatti lovasok részére kiírt 140 centiméteres kategóriában. Alasztics Aliz, a bábolnai forduló és a Hungarian Future Stars nagydíjának győztese Concordia HB nevű lovával fergeteges iramot lovagolva szerezte meg az első helyet. Gráf Edina Nikoletta és Qui de Ganad második, Weinhardt Virág és Equest Cha-Cha harmadik lett. Negyedik helyen végzett a kisebb kihagyás után visszatérő ifj. Lázár Zoltán Candide-dal, ötödiken a Hungarian Future Stars nagydíjában is helyezett Budai Virág és Baileys, hatodikon pedig Reisz Fanni és Caryna.

Az amatőr lovasok GP-je 120 centiméteren zajlott, a 41 lovas közül tizenhárman teljesítették hiba nélkül az alappályát. A bábolnai negyedik helyezett, Takács Lili ezúttal az élen zárt PM Callister II nevű lovával. A második helyen Daria Kazakova végzett, a dobogó harmadik fokát Palkovics Dóra hódította meg Felleggel. Ötödik lett a korábbi amatőr bajnok, Busi Sándor, hatodik Kádár Attila és Criss Cross PH.

A gyermek GP döntője 125 centiméteres magasságon zajlott tizenkét párossal a startlistán. Közülük négyen tudták hiba nélkül teljesíteni az alappályát, így ők kerültek az összevetésbe. A leggyorsabb hibátlannal a Szotyori Nagy Kristóf által felkészített Tavasi Eszter megszerezte első GP győzelmét. Második helyen Füzér Gábor tanítványa, a halasi győztes Kiss Maja végezett, a harmadik és negyedik helyezést pedig a bábolnai forduló bajnoka, Szuhai Rodrigo szerezte meg, akinek edzője édesapja, Szuhai Gyula. Az alappályán bemutatott leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Magyar Balázs lett az ötödik Kormos János felkészítésében, őt pedig Kiss Maja követte másik lovával, Aranykapu Diatanoval.

A hírt a Riderline, a Magyar Lovassport Szövetség hivatalos médiapartnere készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu http://lovasfoto.hu/

Last modified: 2020-08-03