Sportszenzáció a magyar lóversenysportban! Nancho Group 1-es versenyt nyert Münchenben

Hírek

Nancho, a négyéves angol telivér a magyar galoppsport történetének első királykategóriás győztese. Nevét a világ legjobb lovaival említik egy lapon. A felsőpakonyi tréningtelepen készülő versenyló, 2019. november 3-án, vasárnap a Group 1-es besorolású Waldgeist – Grosser Preis von Bayern versenyben győzött Münchenben. A 2400 méteres nagydíjban kiváló német és brit lovakat utasított maga mögé, nyergében a mongol származású Ganbat Bayarsaikhan ült.

Maronka Gábor idomár lovának eredményét tovább növeli, hogy Overdose egy évtizeddel ezelőtti sikerei óta ilyen magas szinten még nem versenyzett magyar tréningből telivér. Nancho mostani győzelmével nem csak elérte Dózi eredményét, de túl is szárnyalta azt. Az első helyezéssel 100.000 eurót keresett tulajdonosának, Aleksander és Slobodan Jovanovicnak, így az idei nyereménye meghaladja az 53 millió forintot.

A négyéves herélt sikere Magyarországnak és Kelet-Közép-Európa lóversenysportjának is óriási eredmény, hiszen ő hazánk első Group 1-es győztese! Nancho és két évjárattársa, Tour To Paris és Esti Fény nemzetközi győzelmei nem valósulhattak volna meg a Kincsem Park nélkül, ahol  a biztos erkölcsi és anyagi háttér mellett, a folyamatos fejlesztéseknek és a rendezett viszonyoknak köszönhetően világszínvonalú körülmények között tudnak versenyezni a versenylovak hétről-hétre.

E siker kapcsán Nancho értéke is többszörösére nőtt, a győzelmet látva a nemzetközi szakemberek 1 millió euróra taksálják a ló pillanatnyi piaci árát. Bízunk benne, hogy a menedzsment ellen tud állni a külföldi vevők rohamának, és 2020-ban is a Kincsem Parkban és a nyugat-európai pályákon és fog versenyezni magyar színekben.

Versenyvideó: https://www.youtube.com/watch?v=cWG1XS-KyGo&feature=share&fbclid=IwAR0UhaVGXZ7OGRZySmVBs0sGUsPKRYf5BzceGjhuBaACv7GrOzuYfFzb7W4

Forrás: Kincsem Park

Fotó: Anja Moesch / turfstock.com

Last modified: 2019-11-07