Ács Róbert újra Díjlovagló Magyar Bajnok

Hírek

Négy év után ismét a magyar díjlovagló bajnoki dobogó tetejére léphetett Ács Róbert. A nyolcszoros magyar bajnok ezúttal Fioretto nyergében szerezte meg az aranyat. Nem sokkal lemaradva Schmidt Anita és Limitless páros örülhettek az előkelő második helynek. Ők képviselték hazánkat díjlovaglásban az idei rotterdami Felnőtt Európa Bajnokságon. Bronzérmet szerzett Szokola Csaba a Borsó család tulajdonában lévő Epona Cingaro IV nyergében.

A nehézosztályú bajnokság győztese Yom Tov Jazmin lett Bojengellel.  Mindhárom nap kiegyensúlyozott kiváló teljesítménnyel. Jázmin az idei évi Korosztályos Európa Bajnokság U25 kategóriájában képviselte hazánkat. Őt követte másodikként az idén felnőtt kategóriába lépett Zengő Réka és Ronaldinho. Harmadik lett Nébel Viktória Da Dalto hátán.

A felnőtt magyar bajnoksággal egyidejűleg zajlott még a korosztályos ,illetve a fiatal lovak országos bajnoksága.

A korosztályos kategóriákban szép számmal vettek részt a lovasok.

Az utánpótlás kategória győztese Gémes Bíborka lett Palindrommal. A páros kimagasló eredménnyel vehette át a nyertesnek járó díjakat. Solymosi Sára magabiztos második helyet tudhatott magáénak Asshagay-C nyergében. Harmadikként Városi Nadin és Diamond páros örülhettek a megérdemelt dobogós helynek.

A gyermek bajnokság győztese nagyon magas fölénnyel, Felvinczi Lilla Dayana páros lettek. Nem méltánytalanul vettek részt az idei év Korosztályos Európa Bajnokság gyermek kategóriájában. Ezüstérmes lett Benkő Lili Dalvey nyergében, aki vasárnapi programjával szerezte meg a második helyhez szükséges előnyt. Szoros küzdelemben, csak néhány tizeddel maradt le tőle Kemecsey Anna Viktória Fidelio hátán, így nekik a bronzérem jutott.

A póni kategória győztese a már igen rutinos párosnak számító Hoffer Hanna lett Macciatoval. A páros sok kiváló eredménnyel büszkélkedhet, mind hazai, mind nemzetközi szinten is. Hanna az idei év Póni Európa Bajnokságán a magyar csapat tagja volt. Második lett Berczi Borbála, kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítménnyel Comtesse Van De Beekerheide nyergében. Ők is erősítették az idei póni csapatot a kontinentális bajnokságon. A dobogó harmadik fokát Plutzer Zsófia tudhatta magáénak Haverstein’s Olympic hátán.

A legnagyobb küzdelem már évek óta a junior kategóriát jellemzi, ez idén se volt másképp. Kimagasló fölénnyel, Yom Tov Jazmin Dodge Ram páros vehették át a győztesnek járó díjakat. A második és harmadik helyért folyó szoros küzdelemben végül Ambach Fanni és Schufro Armani szerezték meg az ezüstérmet. Tőlük minimálisan lemaradva Lázár Zsófia Balerina Royal hátán kapta meg a bronzérmet. Fanni és Zsófia is az idei Korosztályos Európa Bajnokság junior csapatának tagjai voltak.

A fiatal lovas bajnokság győztese Érdi Gabriella lett Sierappel nyergében. Magabiztos első helyet tudhatott magának a páros. Szintén biztos második helyen állhatott Makk Dorka Panka Balco hátán, akik idén debütáltak ebben a kategóriában. A dobogó harmadik fokát Erdei Csenge Virág Harlekin páros foglalták el.

A korosztályos csapatbajnokság győztese az Eqqus- Lázár- Pondera vegyes csapata lett. Tagjai: Ambach Fanni – Schufro Armani, Lázár Zsófia – Balerina Royal, Csiba Anna Sára – Lady Rowena, Fáy Panna – Agropoint Calais. Nagyon szoros küzdelemben épphogy csak pár századdal lemaradva a dobogó legfelső fokáról, másodikként zárt a Titánok csapata. Tagjai : Hoffer Hanna – Ferrari 6, Jakab Dalma – Da Felice, Borza Dominik – Dongó. Bronzérmes lett a Xenophon csapat. Tagjai: Marchall István – Conversano XXVIII-2 Konyak, Kemecsey Anna Viktória – Fidelio, Baunoch Zsófia – Fidelia, Novák Panna – Ivado.

Fiatal Lovak Bajnokságának eredményei:

4 éves lovak:

 1. Szokola Csaba – FIRST LOOK
 2. Szokola Csaba – PARKERTECH GARDENART
 3. Nagyházy Júlia – BEATRIX

5 éves lovak:

 1. Szokola Csaba – FRANCOIS
 2. Érdi Gabriella – JEMIMA LH
 3. Szokola Csaba – JONKER

6 éves lovak:

 1. Yom Tov Jazmin – FOR JOY
 2. Szalai Nikolett – BENTLEY
 3. Sámoly Zsófia – CHRISTO

7 éves lovak:

 1. Szalai Nikolett – VIVALDO’S SUN (E. H)
 2. Ács Róbert – DIE ODER KEINE
 3. Szokola Csaba – DON DEVERAUX

Fotó: Hajdú Kriszta

Last modified: 2019-09-19