DALLOS ANDOR EMLÉKVERSENY 2019. ÁPRILIS 13-14. Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Hírek

DALLOS ANDOR EMLÉKVERSENY III. LIPICAI LÓ ÉS III. BAROKK LÓ KUPAORSZÁGOS DÍJLOVAGLÓ MINŐSÍTŐ VERSENY CDNA*/B 2019. ÁPRILIS 13-14. Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, a Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület és a Díjlovagló Szakbizottság között létrejött együttműködés eredményeként, a harmadik versenyszezonban térhetnek vissza a díjlovasok Szilvásváradra. Az újonnan épült nemzetközi szintű és minden igényt kielégítő Lovasközpont átadását követően az előző két év versenyeinek hazai és nemzetközi sikerei után ez alkalommal szomorú szívvel emlékezünk Dallos Andor az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatójára, a tenyésztés és sport meghatározó alakjára.
Az egyre népszerűbb Lipicai Ló Kupa és Barokk Ló Kupa évről-évre több versenyzőt és érdeklődőt vonz hazánkból és a külföldi országokból.
A Lipicai Ló Kupa a Nemzetközi Lipicai Szövetség fennhatósága alatt egy 4 fordulós kupa sorozattá nőtte ki magát, amelyet a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete is hathatósan támogat. A lipicai lovaknak életkoruknak és kiképzési szintjüknek megfelelően az Alapfokú feladatoktól a Nehézosztályú feladatokig van lehetőségük megmérettetni magukat a sportlovak között, de külön értékeléssel.
A Barokk lovak (lipicai, spanyol, fríz, kladrubi és lusitano fajtájú lovak) szintén külön értékeléssel indulhatnak a versenyben, egészen a Nagy Díj feladatig.
Az országos minősítő versenyen a fiatal lovak, a korosztályos és póni EB feladataitól az Olimpiai Nagy Díjig 27 versenyszám került kiírásra, amelyet 700 néző tud figyelemmel kísérni a 4 éve átadott kiváló helyszínt biztosító Fedeles lovarda tribünjéről.
Szilvásvárad, Magyarország egyik legfrekventáltabb turisztikai látványossága. A Bükk által körül ölelt csodálatos Szalajka-völgy, a magas színvonalon működő éttermek, szállodák, valamint a megújult lovas létesítmények mind hozzá járulnak a versenyzők, és a nézők kényelméhez, jó hangulatához.
A rendezők mindent megtesznek, hogy a verseny hagyományteremtő legyen, és a díjlovasok valamint a közönség szívesen visszatérjen Szilvásváradra, amire idén több alkalmuk is lesz: június 29-30-án és augusztus 24-25-én
Szeretettel várnak minden érdeklődőt a rendezők.

A meghívó letölthető ITT.

Last modified: 2019-03-19