Széchenyi-díjjal ismerték el Prof. Dr. Sótonyi Péter munkásságát

Hírek

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Széchenyi-díjat vehetett át Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke Áder János köztársasági elnöktől a Parlamentben.

Aki gondolkodik, kérdez, alkot, az műveivel, munkájával népét, nemzetét szolgálja – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából elmondott beszédében az Országházban, mielőtt átadta a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrendeket.

“Az önök teljesítménye, sikeres életpályája, az önök eredményei iránytű mindannyiunk számára. … A katedrán, laboratóriumban, ősi tárgyak között, műhelyben, próbateremben, ásatáson, levéltárban, szószéken vagy a színpadon eltöltött idővel segítenek megérteni a magunk helyzetét és feladatait a világban” – mondta Áder János, aki kiemelte, hogy legfontosabb erőforrásunk az egyes ember teljesítménye.

Prof. Dr. Sótonyi Péter, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Állatorvostudományi Egyetem rektora kimagasló színvonalú kutatói és tudománypolitikai tevékenysége, a hazai állatorvosképzés megújításában betöltött szerepe, valamint az állatorvosi anatómia oktatását nemzetközileg is elismert oktatóprogramok készítésével új alapokra helyező, nagy hatású munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést.

Gratulálunk!

Fotó: Állatorvostudományi Egyetem

Last modified: 2019-03-16