Mezőhegyes a fogathajtósport központja

Hírek

Nemzeti fogathajtóverseny: július 13-15.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. idén eddig, áprilisban az évadnyitó nemzetközi fogathajtóversenyt, júniusban a Kanca-Mén országos díjugratóversenyt, szakmai elismerés mellett rendezte. 

A versenyidény folytatódik. A patinás intézmény július 13-15-én országos fogathajtóverseny házigazdája.

A fogatversenyt 17 kategóriában hirdették meg. A versenyen, a gyermekek, az ifjúsági, a junior és fiatal hajtók mellett az A kategóriás egyes-, kettes- és négyesfogatok (póni és nagyló kategóriában), valamint a B kategóriás kettesfogatok is indulhatnak. Az országos fogathajtó verseny első, pénteki (július 13.) versenynapján a díjhajtást, szombaton a leglátványosabb, a legizgalmasabb versenyszámot, a maratonhajtást, vasárnap az akadályhajtást rendezik. 

A versenybizottság elnöke dr. Fejér Barna, tagjai István Péter és Fülöp István. A pályaépítő Zámbó István.

A verseny az 5, 6 és 7 éves lovak számára a mezőhegyesi IV. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának minősítő fordulója is. A esemény jó lehetőséget kínál az idei világbajnoki felkészüléshez az egyes fogatok számára, akik augusztus 28. – szeptember 2-án, Hollandiában, Kronenburgban állnak starthoz. A gyermek, junior, fiatal fogathajtók Európa-bajnokságra készülnek, melyet augusztus 16–19-én Kisbér-Ászáron rendeznek.

A közönségszórakoztató programok között szerepel ByeAlex és Slepp szombati esti koncertje. A gyerekeket játszóházzal és kézműves foglalkozással várják a szervezők. 

 

Last modified: 2018-12-07