C kategóriás Kettesfogathajtó OB döntő Mindszenten, 2016. október 8.

Hírek

Mindszenten, a Mindszenti Lovas Klub szervezésében zajlott a ‘C’ kategóriás Kettesfogathajtó Országos Bajnokság döntője, ahol 50 versenyző vett részt, akik mind saját megyéjük bajnokságának legjobbjai voltak (maximum 3 hajtó / megye). A verseny progamja kétfordulós akadályhajtás összevetéssel a hibátlanok között volt. 2015-ös év után ismét Magyar Zoltán (Marcali Város Szabadidő SE) győzött, ezzel megvédte bajnoki címét! Ezüstérmes lett Viszus Szabolcs (Fülöpházi LE), míg a bronzérem Molnár Lajos (DHF SE Hajdúböszörmény) nyakába került.

A csapatversenyben 15 megye versengett egymással. I. helyezett Somogy megye – Csöme Zsolt, Horváth Rajmund, Magyar Zoltán, II. helyezett Csongrád megye – Bálint László, Deli Dániel, Kurucz Imre Dániel, III. helyezett Bács-Kiskun megye csapata – András Gábor, Varga János, Viszus Szabolcs lett.

Gratulálunk a győztes és helyezett versenyzőknek!
A Mindszenti Lovas Klub facebook oldalán több száz kép között böngészhet – elérhető a szövegre kattintva!
Az előkészületek hónapok óta zajlanak, hogy minden flottul menjen a verseny napján, így az utóbbi napokban, már szinte éjt nappallá téve dolgoztak a szervezők. A megnyitón Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Zsótér Károly polgármester és Csatordai Lajos a Mindszenti Lovas Klub elnöke mondott beszédet.
Amikor tavaly eldöntöttük a klub tagságával és vezető társaimmal, hogy megpályázunk egy ilyen rendezvényt, az elsődleges cél az volt, hogy szeretnénk minél nagyobb nyilvánosságot adni ennek a településnek és annak gyönyörű pályájának. Azt gondolom, ezt a célt elértük, rengetegen vannak, hál Istennek mindenkitől pozitív visszajelzést kapunk. Bízom benne, hogy a jövőre nézve bíztatást ad ez nekünk. Szeretnénk újabb versenyeket, és ha sikerül, talán újabb ehhez hasonló nagyobb versenyeket is rendezni – fogalmazta meg a megmérettetés célját Csatordai Lajos, a Mindszenti Lovas Klub elnöke.
A versenybíróság elnöke Tóth Ferenc, tagjai István Péter és Fári János voltak. A pályaépítő Papp János volt.

Forrás: www.fogatsport.hu

Last modified: 2018-12-07