FONTOS!

Hírek

Kedves Versenyzők, Versenyrendezők!

Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy hatályba lépett a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, amely az alábbi rendelkezéseket tartalmazza a versenyszerű sportolásra vonatkozóan:

 • A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.
 • A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak. Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr vagy hivatásos sportoló.
 • A sportrendezvényen nézőként tartózkodni tilos.
 • A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható. (Szabályzat)
 • A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott

Este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás:

o edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,

o edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából,

o edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából

 

Forrás: 2020. évi CIX. törvény 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet

A Magyar Lovassport Szövetség további ajánlásai:

 • A regisztrációs edzői vizsgákat változatlanul bonyolítjuk.
 • Edzőtáborok – A létszám maximum 10 fő, zárt térben lévő elméleti foglalkozások, szervezett közös ebéd és vacsora nem megengedett.
 • Műhelyprogram – zárt kapuk mögött lebonyolítható, kizárólag gyakorlati foglalkozásokkal, maximum 5 fő/ osztály.
 • A versenyrendezők figyelmébe ajánljuk a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 2. fejezet „A kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok” 3 §. (2) d. pont vonatkozásában a versenyrendező igazolja a sportoló számára a versenyen való részvételt.
 • A 20 óra és 5 óra közötti időszakban a versenyszerű sportoló edzésen vagy sporteseményen történő
  részvételét vagy az edzését, illetve a sportesemény helyszíne és a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely közötti közlekedését a sportegyesület igazolja az alábbi formanyomtatvány kitöltésével: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/munkaltatoi_igazolas-.pdf

 

 

Last modified: 2020-11-11