Pintér Tamás „Oroszlán” ORSZÁGOS DÍJUGRATÓ EMLÉKVERSENY – Szilvásvárad, 2020. július 24-26

Hírek

Pintér Tamás „Oroszlán”

ORSZÁGOS DÍJUGRATÓ EMLÉKVERSENY

Szilvásvárad, 2020. július 24-26.

Helyszín:     Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont, Stadion

Rendező:     Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad Szilvásváradi Lovas Sportklub Egyesület Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakág

Főrendező –

versenyigazgató:   Cseri Dávid

Fővédnök:             Szotyori Nagy Kristóf

a Magyar Lovas Szövetség alelnöke, a Díjugrató Szakág elnöke

Versenybíróság:

Elnök: Abay Pál

Tagok: Bencsik József, Kempelen Judit

Steward: Bálint Gábor

Nemzetközi pályaépítő: Németh Zoltán

Versenyigazgató: Géczi Emese

90-140 centiméteres hibaidős verseny, 140 centiméteres összevetéssel. A Ménesgazdaság a három napos versenyre, az ország legnagyobb, modern, négyévszakos, kitűnő verseny- és melegítőpályájára főként a közelebbi, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díjugratóit várja a starthoz. A július 25-én, szombaton este rendezett villanyfényes Pintér Tamás Emlékverseny egyedülálló esemény a díjugrató sportban. A három napos verseny az augusztus 28-30-ra tervezett országos Championátus döntő főpróbája. 

A RENDEZŐK PINTÉR TAMÁS EMLÉKE ELŐTT TISZTELEGNEK.

PINTÉR Tamás (1941-2012)

Világhírű kaszkadőr, akciórendező, testnevelő tanár, vívó szakedző, öttusaedző. A Színház- és Filmművészeti Egyetem docense, ahol színpadi mozgást, akrobatikát, vívást és lovaglást tanított. Több mint 400 filmben szerepelt. Színész- és rendező nemzedékek tanítványai tisztelettel emlékeznek rá. Amerikai egyetemeken tanított, ahol kétszer terjesztették fel Kaszkadőr Oszkár díjra. Ízig-vérig lovasember. A lovak szakértője. Szilvásváradhoz sok szállal kötődik. Ide járt haza a barátaihoz, a lovakhoz, lovagolni, dolgozni, csodálni a vidék egyedülálló természeti szépségeit. A Cyrano de Bergerac című megaprodukció akciórendezőjeként több hetet töltött a ménesgazdaságban. A forgatás kezdetén, a spanyol lovasság gerinchadának számító lipicai lovak az ágyúdörgésre, a füstbombákra szanaszét vágtattak. Két hét múlva, a főpróbán már „lövésálló” lippek harcoltak, mentek a tűzbe, csatába. Oroszlán csodát tett mivel értette a lovak nyelvét.

„A kaszkadőrök arctalan, névtelen emberek” – mondta

Oroszlán világszerte elismert, közkedvelt, példakép-személyiség volt.

Fehér Károly

Last modified: 2020-07-21