Lovasversenyek rendezése 2020. június 2-tól

Hírek

Az alábbiakban olvasható a Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által jóváhagyott, a járvány terjedésének visszaszorítása érdekében hozott lovasversenyek rendezésére és azokon való részvételre vonatkozó iránymutatása:

Ha a rendezvényre vonatkozó jogszabályban, valamint a Kormány 241/2020. (V. 27.) Korm. Rendeletben meghatározott feltételeket a rendezvény szervezője biztosítja, a szabadtéri rendezvény megtartható, a szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett.

A sportversenyekre az alábbi szabályozások vonatkoznak

 • Ha a szabadtéri rendezvény nézőterén ülőhelyek kerültek kialakításra, akkor a nézők – a páholyok kivételével
  1. csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és
  2. a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el, azzal, hogy az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) kell biztosítani.
 • A szabadtéri rendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – a védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen
  1. a páholyokban,
  2. a szabadtéri rendezvény szünetében,
  3. a szabadtéri rendezvény létesítményének területén, illetve a szabadtéri rendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben, valamint
  4. az olyan szabadtéri rendezvényen, amely helyszínén ülőhelyek nem kerültek kialakításra.
 • A rendelet szerinti védelmi intézkedések betartásához szükséges feltételek biztosítása a szervező felelőssége.
 • A szervező gondoskodik a szabadtéri rendezvény azon látogatójának szabadtéri rendezvény helyszínéről történő eltávolításáról, aki e rendelet szerinti védelmi intézkedéseket megszegi.

A Magyar Lovassport Szövetség hivatalos versenyei június 2-tól további intézkedésig a fenti szabályok betartása mellett kerülnek megrendezésre. A szabályozások a nézők mellett egyaránt vonatkoznak a versenyen résztvevő sportolókra, tulajdonosokra, lóápolókra, hivatalos személyekre, technikai személyzetre és a versenyhelyszínen lévő egyéb szolgáltatókra.

A versenyek helyszínén a továbbiakban is kiemelten fontos

 • a vírus terjedését megelőző higiéniai előírások betartása, a folyamatos fertőtlenítés, fertőtlenítő szerek kihelyezése, a gyakran érintett tárgyak felszínének fertőtlenítése és a mellékhelyiség fertőtlenítő szerrel való folyamatos ellátása.
 • azokon a helyeken ahol sor alakulhat ki a védőtávolság kijelölése
 • a versenyiroda helyiségben tartózkodó személyek létszámának korlátozása

A  zárt helyiségekben szolgáltatást nyújtó személyek számára (versenyiroda, fotó-  videó szolgálat stb.) a maszk használata vagy a munkahely plekszivel való eltakarása ajánlott. A maszkviselésre vonatkozóan a versenyrendező szigorúbb rendelkezést hozhat.

 

 

Last modified: 2020-06-02