Osztrák tiszti nagykereszttel tüntették ki prof. dr. Sótonyi Pétert

Hírek

Az Osztrák Tiszti Kar legmagasabb kitüntetését, az osztrák tiszti nagykeresztet vehette át az osztrák és magyar tudományos kapcsolatok fellendítéséért prof. dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke.

Prof. dr. Sótonyi Péter Bécsben, az osztrák Sigmund Freud Egyetemen vehette át az Osztrák Tiszti Kar legmagasabb kitüntetését, az osztrák tiszti nagykeresztet az osztrák-magyar tudományos kapcsolatok fellendítéséért. „A bécsi kollégákkal több könyv szerzőjeként együtt szerepeltünk, olyan klasszikus anatómiai könyvet sikerült írni, amit már 12 nyelvre fordítottak le, az egész világon ebből oktatják az állatorvosi anatómiát” – mondta az M1-nek adott interjúban prof. dr. Sótonyi Péter.

Tovább a teljes interjúra: https://mediaklikk.hu/video/ma-delutan-2019-11-07-i-adas-3/

Az Európa négy legjobbja közé sorolt Állatorvostudományi Egyetemre ötszörös a túljelentkezés, itt tanul a legtöbb idegen nyelvű hallgató. Jelenleg 52 ország hallgatói tanulnak az intézményben, ahol a jelenlegi 11-ről 12 félévesre tervezik bővíteni a képzést. A plusz félév lehetőséget adna a hallgatóknak a napi kompetenciák hatékonyabb elsajátítására és az állatfajonkénti specializációra.

Forrás: Magyar Nemzet https://magyarnemzet.hu/, Állatorvostudományi Egyetem https://www.facebook.com/UnivetHU

 

Last modified: 2019-11-14