Ismét négyesfogathajtó világbajnokság rendezésére készül Magyarország

Hírek

A Magyar Lovas Szövetség – szilvásváradi helyszínnel – a Nemzetközi Lovas Szövetségnél megpályázta a 2022. évi Négyesfogathajtó Világbajnokság rendezésének jogát.

Szeptember 11.-én Lausanneban,  a szervezet székházában Uzsoky András, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója, – Mitykó Zsuzsi a Fogathajtó Szakág titkárának társaságában – élénk érdeklődés mellett mutatta be a pályázat dokumentációját és válaszolt a kérdésekre.

Az eseményen részt vettek:  Sabrina Ibanez a FEI főtitkára, továbbá az Állatorvosi Bizottság vezetője, az informatikai-, a jogi-, a pénzügyi-, a pr-kommunikációs osztály és a Fogathajtó Szakág képviselői.

Pályázatunk elfogadásának esélyeit növelheti, hogy a FEI megbízásából Magyarország, általános közmegelégedettségre,  eddig 13 fogathajtó világ- és 3 Európa-bajnokságot  – köztük egy vb-t Szilvásváradon – rendezett; a magyar fogathajtók a világ élvonalában járnak, az eddigi világ- és Európa-bajnokságokon 103 érmet, köztük 46 aranyat nyertek; a magyar Szövetség a nemzetközi sportdiplomáciában kölcsönösen előnyös együttműködő szerepet vállal.

A bemutatott dokumentáció megtekinthető https://www.youtube.com/watch?v=C5scy0N-eBk&feature=youtu.be

 

Budapest, 2019. szeptember 12.

Fehér Károly sk.

 

Last modified: 2019-09-12