Magyarország rendezi 2021-ben a lovassport öt szakágának összevont Európa-bajnokságát

Hírek

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) június 20-ai ülésén elfogadta a Magyar Lovassport Szövetség pályázatát és Magyarországot bízta meg a 2021.évi Európa-bajnokság megrendezésével.
Az Európa-bajnokság szervezőbizottsága, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok vezetésével, szakértők bevonásával kereken másfél éve dolgozik Európa legrangosabb lovas rendezvényének előkészítésén.
A pályázati anyagot a magyar delegáció ez év március 29-én Lausanne-ban, a Nemzetközi Lovas Szövetség székházában mutatta be a testület vezetőinek és az érintett szakágak elnökeinek – sikerrel.
A pályázati film megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=9JPZMi0nk20
A Vadászati Világkiállítás társrendezvényén, a budapesti Európa-bajnokságon a díjugratók, díjlovasok, para díjlovasok, a négyesfogathajtók, és a lovastornászok startolnak.
Helyszín a Kincsem Park és a Nemzeti Lovarda.
A világ lovassportjának központja Európa, így a világ legjobbjainak javát várjuk Budapestre.
A lovasjátékok keretében rendezzük a Négyesfogathajtók Európa-bajnokságát és jubilálunk: 50 éve, 1971-ben a Vadászati Világkiállítás keretében Budapesten rendezték az I. Négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, hatalmas magyar sikerrel: Abonyi Imre egyéni és az Abonyi, Fülöp Sándor, Papp József –EB győzelmével. Magyarország az eddigi világ – és Európa-bajnokságokon 101 érmet köztük 46 aranyat nyert.
Lázár Vilmos: „Magyarország eddig tizenkét fogathajtó világ-, három Európa – bajnokságot, tizenkét Lovas Világkupát rendezett, hatalmas szakmai- és közönségsikerrel. A mostani újabb megtisztelő megbízás általános- és lovas kultúránknak, versenyrendezőink szakavatott munkájának, messze híres vendégszeretetünknek ¬– Magyarországnak szól. A világjátékoknak –kimagasló sportértéke mellett – gazdasági, politikai, társadalmi, idegenforgalmi és sportdiplomáciai hatása is jelentős. A világhírű lovasok kíséretében gazdasági- és üzletemberek, döntéshozók látogatnak el hozzánk. Új partnerekkel, jövőt formáló kapcsolatépítés helyszíne is a budapesti Európa-bajnokság”
Az Európa-bajnokság megrendezésének további céljai közt szerepel, hogy a hazai fogathajtás megőrizze és tovább erősítse pozícióját és ezzel egy időben a többi szakágat felzárkóztassa a világ élvonalába.

Fehér Károly

Last modified: 2019-06-21