Júniusban kiderül, lesz-e Európai Lovasjátékok Budapesten

Hírek

Célegyenesbe ért a budapesti rendezésű Európai Lovasjátékok pályázata: a háromtagú magyar küldöttség Lausanne-ban, a FEI székházában is bemutatta a 2021-es rendezvény terveit.
Amennyiben hazánk nyeri el az Európai Lovasjátékok rendezési jogát, a 2021-es Vadászati Világkiállításhoz kapcsolódó esemény öt szakág lovasait fogadhatja majd. A Kincsem Parkban a díjugrató, díjlovagló és négyesfogathajtó Európa-bajnokság, a Nemzeti Lovardában pedig a lovastorna és a para-díjlovaglás kontinensviadal zajlik majd a tervek szerint.
A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) képviselői március 19-én látogattak el Budapestre, hogy személyesen is megtekintsék azokat a létesítményeket, amelyek otthont adhatnak az érintett öt szakág versenyeinek, illetve az őket kiszolgáló infrastruktúrának. Majd a projektet március 29-én Lausanne-ban, a FEI székházában, az érintett öt szakág vezetői előtt is bemutatta a magyar küldöttség: Stróbl Dorottya, a Magyar Lovas Szövetség főtitkára, dr. Jármy Miklós, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja, valamint Mizsér Attila olimpiai bajnok öttusázó és sportszakember.
A FEI döntése június 20-ára várható.

A pályázati kisfilm az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=9JPZMi0nk20
Fotó: FEI

Last modified: 2019-05-13