Szilvásvárad ismét kezdeményez

Hírek

Working Equitation: Az új lovas szakág?

 

Nagy érdeklődés, telt ház: a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont a hosszú ünnepi hétvégén, október 21-22. között három programmal várta látogatóit. 

A hagyományos lóárverésre neves lóértő emberek elé harminc nagy genetikai értékű lovat vezettek fel, közülük hét talált gazdára.

A Lovas Nemzet szaklap „Évszakok” című fotókiállítását Dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó nyitotta meg. A győztesek Mihály Árpád szobrászművész „Hunor és Magor” c. bronzplakettjét vehették át Király Éva főszerkesztőtől és a házigazda Dallos Andor igazgatótól.

Két német és két magyar lovassal Magyarországon most először volt látható az Európában már közkedvelt Working Equitation, azaz Munkalovaglás.

A portugál és spanyol lovasok egymás közti versengése több európai országban egyre népszerűbbé tette ezt a versenyzési formát, így 2004-ben megalapították hivatalos nemzetközi szervezetüket, aminek ma már 19 ország a tagja (Anglia, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Csehország, Franciaország, Hollandia, Kolumbia, Mexikó, Németország, Olaszország, Portugália, San Marino, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovénia, USA). A szervezetnek formálódó versenyszabályzata van, ami a díjlovaglásra, a stílus-akadályversenyre, a gyorsasági-akadályversenyre és a fakultatív marhaterelésre terjed ki. 

Az új WE lovas szakág növekvő külföldi népszerűségének, valamint az itthoni ígéretes érdeklődés láttán érdemesnek tűnik a versenyforma kipróbálása, ezért a sportág hazai felkarolói felvették a kapcsolatot a WAWE elnökével, João Ralão Duarte-val.  

A Working Equitation világbajnokságot 2018. május 10-13. között Münchenben rendezik.

Last modified: 2018-12-07