FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság, Breda

Hírek

BRAVÓ!

FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság,
Breda – 2016. augusztus  31. – szeptember 4.

16 nemzet, 57 hajtó, 14 csapat
A Lázár Zoltán, id. Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József összeállításban startoló magyar csapat az elmúlt évek legfényesebb érmét nyerte. A nemzetek versenyében Hollandia mögött a 2. helyen zártunk. Megelőztük az évek óta nagy vetélytársunknak számító Németország csapatát.

A világ első 10 legjobb hajtója között három magyar! Ifj. Dobrovitz József az összetett versenyben a 6..  Lázár Zoltán a 8., Dobrovitz József a 10. helyre hajtott.
Egyéni indulónk Váczi István a 19., az élete első világbajnokságán szerepelö Móró Lajos a 29. helyen zárta a világversenyt!
 
A vízválasztónak számító, lendületet adó első szám a díjhajtás után így értékelt Tóth Tamás szövetségi kapitány:

“A bemutatott programokkal elégedettek lehetünk. Amit előzetesen vártunk, azt elértük ebben a versenyszámban. Ez egy részeredmény. A feladatunk a következő versenyszámokra koncentrálni, hiszen 2 igen nehéz nap vár ránk. A cél az, hogy a versenyzők hozzák ki magukból és lovaikból azt, amire tudásuknak megfelelően képesek!”

Így is történt! A maratont a szezon egyik legnehezebb – világbajnoksághoz méltó – pályáján rendezték. Az 56 fogat közül négyet kizártak, egy feladta a versenyt.

Az akadályhajtás különösen nehéz versenyszámában csupán a „zsinórban” negyedik világbajnoki aranyérmét nyerő ausztrál Boyd Exell ért hibátlanul a célba.

A bajnokavatása után Tóth Tamás szövetségi kapitány így értékelt: “Egy igazi csapatmunka a 2. hely elérése! Amit előzetesen terveztünk, megbeszéltünk azt hozta mindhárom csapattagunk a világbajnokság során. Nagy küzdelemmel tudtuk a 4 versenynap során elérni ezt az eredményt, melyhez a nagyszerű versenyzők és lovaik közreműködése elengedhetetlen volt!”.

A Világbajnokságon induló magyar versenyzők kitűnő lovai:

* Dobrovitz József – Carlo, Conversano Bajnok, Platon, Torino, Waltstar
* ifj. Dobrovitz József – Dante, Dax 62, Doerak, Vivaldo, Volinda
* Lázár Zoltán – Ali Deverchi, Coner, Denver, Iván, Szonja
* Móró Lajos – Bandidos, Casper 341, Cassander T, Dutchman 37, Udo
* Váczi István – Favory Fáraó, Favory XXVIII 68, Remény, Siglavy Capriola Szikra, Tüzes

Last modified: 2018-12-07