Nemzetközi Díjlovas verseny Fóton

Hírek

A Magyar Lovasterápia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye CDI3*/CDN és Lovasterápiás Versenye Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2016. szeptember 23-25. között, immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. A rendezvény fő támogatója az OTP Bank Nyrt., kiemelt támogatók az ELMŰ Nyrt. és a Mercedes-Benz Hungária Kft.

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja
        2151 Fót, Vörösmarty tér 2.
A verseny időpontja: 2016. szeptember 23-25. (péntek-vasárnap)

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, melyre várhatóan 100-120 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok.
A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérhetik össze a tudásukat.

A Lovasterápiás Verseny idén is háromnapos lesz. A hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyerekek hagyományainkhoz híven önálló lovaglás keretében ügyességi pályán lovagolnak, illetve díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámra hiperaktív, tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc Emlékversenyen a versenyzők bármilyen mesét, történetet előadhatnak, melyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap. A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdetünk meg: ügyességi feladatokat vezetett lovon és gyógypedagógiai lovastornát kezdő és haladó lovasok számára. Az idei versenyen is megrendezzük az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, mely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot.
 
Az MLTSZ munkájáról bővebb információ a www.lovasterapia.hu oldalon található.

Minden versenyzőt és érdeklődőt szeretettel várunk ingyenes rendezvényünkön!
 
Budapest, 2016. augusztus 18.

További információ:

Bozori Gabriella                                    
Magyar Lovasterápia Szövetség            
Tel: +36 27/539-375                            
Fax: +36 27/539-376                            
E-mail: gbozori@lovasterapia.hu           

Pethő Zsófia
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Tel: +36 1/475-7027
Mobil: +36 30 436 3767, + 36 70 708 0571
E-mail: petho@gyermekmento.hu

Last modified: 2018-12-07