Lovas Nemzet Fotópályázat 2016-2017

Hírek

Fotópályázat 2016-2017
Évszakok

A Lovas Nemzet magazin ismét meghirdeti fotópályázatát az „Évszakok” jegyében.
A pályázat négy fordulóból áll és a www.lovasnemzet.hu oldalon zajlik, de követhető a facebookon is. Ezt követi a kiállítás és a díjátadás. Minden fotót a kiírásnak megfelelő digitális formában várunk.
Minden évszakban zsűrizzük a kiírás szerinti feltételeknek megfelelő fotókat, a díjazott képeket honlapunkon és a Lovas Nemzet hasábjain keresztül mutatjuk be olvasóinknak.
Az összevont zsűrizésre, kiállításra és díjátadó ünnepségre 2017 júniusában kerítünk sort, ahol a kategóriánként első három helyezett, valamint a közönségszavazás nyertesei és a különdíjasok értékes díjakat, ezen felül a négy kategória-győztes hagyományosan Mihály Árpád Hunor és Magor c. bronzplakettjét vehetik majd át.
A pályázat fő témája a ló. A képek mutassák be az ember és a ló kapcsolatát, a természet és a ló szoros egységét. A pályázók beküldhetik felvételeiket az egyes évszakokban készült pillanatokról, lovasversenyekről, lovasbemutatókról, lovasjátékokról, lovas túrákról és minden lóval és/vagy lovasával kapcsolatos szituációról.

Pályázni lehet az alábbi kategóriákban:
PROFI: digitálisan rögzített felvételekkel 16 év feletti természetes személy pályázhat, aki fotó-szakmai képesítéssel rendelkezik vagy a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja, illetve a fotózást megélhetésszerűen műveli. Ezen felül ebbe a kategóriába várunk minden olyan felvételt, melyet a „profi” képekkel szeretnének megméretni.
AMATŐR: digitálisan rögzített felvételekkel 16 év feletti természetes személy pályázhat, aki kedvtelésből, nem megélhetési jelleggel készít fotókat és nem rendelkezik fotó-szakmai képesítéssel, valamint nem tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének.
JUNIOR: digitálisan rögzített felvételekkel 16 év alatti természetes személy pályázhat.

Pályázati feltételek:
Ugyanaz a pályázó minden fordulóban pályázhat, de maximum 3 db fotóval. A pályázatokat a szerkeszto@lovasnemzet.hu címre kell elküldeni a leadási határidőig. A JPG kiterjesztésű képek minimum 1 Mb-ak legyenek, de ne haladják meg a 10 Mb-ot. (Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket.) Becsomagolt állományokat, óriásleveleket nem fogaduk.
Minden képet külön e-mail-ben egyenként kell mellékletként csatolni.
A pályaművek fileneve a következő adatokat tartalmazza ékezet nélküli betűkkel írva: a pályázó neve_kepcime_kategoria.JPG (pl. tothbela_repulunk_amator.JPG)
Az e-mail-ben küldött pályázatokhoz külön dokumentumban kérjük csatolni a következő adatokat: a pályázó neve, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma, pályázati kategória, a kép (ek) címe.

Pályázati naptár:

1. forduló: NYÁR
Legaktívabb évszakunk – meghosszabbodott nappalok, kánikula, hirtelen lezúduló záporok, ráadásul egymást érik a lovas versenyek, rendezvények. Hogyan élik meg mindezt a lovak?
Különdíj: „Sporttársunk, a ló” témában készült munkák közül válogatva adja ki külön díját a Lovas Nemzet.
Beküldési határidő: 2016. augusztus 15.

2.forduló: ŐSZ
A festői ősz időszakában készült felvételeket várjuk ebben az évszakban, hangsúlyozottan figyelve a természet és a ló kapcsolatára.
„Őshonos magyar lófajtáinkról” (a shagya arab, lipicai, gidrán, kisbéri félvér, nóniusz, furioso-north star, muraközi és a hucul) készült alkotások közül a legjobb a Lovas Nemzet különdíjában részesül.
Beküldési határidő: 2016. dec. 10.

3.forduló: TÉL
Ebben az évszakban a tél szépségeit és nehézségeit bemutató képeket várjuk – ló és lovas küzdelmét az elemekkel.
„Lovak munkában” való ábrázolásáról készült képek közül a legjobbnak tartott alkotás a Lovas Nemzet különdíját kapja.
Beküldési határidő: 2017. február 15.

4. forduló: TAVASZ
Nemcsak a természet ébred, de lovaink is újra lendületbe jönnek a hosszú téli pihenő után. A csikók születése is többnyire erre az időszakra esik.
„Gyerekek és lovak” közös ábrázolásai közül a legjobbnak ítélt képet a Lovas Nemzet különdíjjal jutalmazza.
Beküldési határidő: 2017. május 15.

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS:
A zsűri által kiállításra javasolt fotók minden fordulóban a beküldési határidőt követő 5. napon felkerülnek a www.lovasnemzet.hu oldalra, ahol 30 napon át szavazni lehet rájuk.
A legtöbb szavazatot kapott képek megjelennek a következő Lovas Nemzetben.
Az összevont zsűrizésre és a kiállításra, valamint a díjátadó ünnepségre 2017. júniusában kerül sor.

Last modified: 2018-12-07