Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága

Hírek

Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága
Mezőhegyes, szeptember 8-11.

Készülődés – Válogató versenyek

Mindszent

A csekély 9 fős létszám érthető, mivel a világbajnokság helyszíne ekkor még bizonytalan volt.

Az ötévesek kategóriájában Papp János (Mezőhegyesi) Nonius-21 Úrnőt (apja: Nonius III-18) hajtotta és alig egy ponttal maradt le a bűvös 7.00 vb kvalifikációs szinttől.

A hatéveseknél ifj. Bozsik József a maga idomította lovaival Larival (apja: Sir Donnerhall) és Baluval (apja: Chacco-Blue) szerezte meg az első két helyet, míg a harmadik Papp János és Nonius IV-15 Toszka (apja: Nonius XVII-30) lettek.

A hétéveseknél volt a legnépesebb a mezőny. A tavalyi világbajnokság legjobb hatéves magyar lovának, az oldenburgi származású Rouge-nak (apja: Couleur Rouge) négy holland KWPN fajtájú kihívója is akadt. Rouge végül esélyeshez méltóan 7,63 ponttal nyerte a versenyt és ezzel egyedüliként kvalifikálódott a világbajnokságra.

Mélykút

A mélykúti versenyt megelőző napon lett hivatalos, hogy idén is Mezőhegyes rendezheti a fiatal fogatlovak világbajnokságát. A második válogató versenyen így már 14 hajtó vállalta a megmérettetést.

Az ötévesek versenyében a korábban kettesfogathajtásban eredményesen versenyző Sági József szerezte meg a győzelmet a kiváló Furioso XXXVI-56-el. Második Papp János és Nonius-6 ULLA (Mezőhegyes).

A hatévesek mezőnyében ifj. Bozsik József hajtásában ezúttal a Chacco-Blue x Balou du Rouet származású Balu lett az első, míg a Sir Donnerhall x Don Larino felmenőkkel rendelkező Lari a második. Őket csakúgy mint Mindszenten Papp János és a tavaly még a világbajnokságon ötévesek között szereplő Nonius IV-15 Toszka követte. Ifj. Simon József fiatal lova kedvéért szintén átnyergelt a kettesről az egyesbakra és Tolan-nal holtversenyben zárt a harmadik helyen.

Már Mindszenten érezni lehetett, hogy Kun Andreában és lovában Elmoban minden meg van ami egy vb induláshoz szükségeltetik, így nem volt meglepetés hogy megszerezték a győzelmet Mélykúton és ezzel együtt a kvalifikációs szintet is meghajtották 7,25-el. A második helyen egy újonc hajtó Simon Szilvia végzett aki a díjlovaglásból váltott az egyesbakra és ez volt az első versenye. A díjlovas/fogathajtó hölgy hazánk egyik legeredményesebb fiatal lovával Rouge-al nem bízta a véletlenre a szereplést így már félig a világbanokságon érezheti magát.

Következő kvalifikációs versenyek

Július 22-23.              Kisbér-Ászár
Augusztus 13-14.      Füzesgyarmat

– Nevezések száma/nemzeti szövetség: maximum 5 nevezés korcsoportonként.
– Versenyzői nevezés: 1 ló / korcsoport.
– Bármely (nemzetközi csillagos) minősítésű versenyző számára nyitott a VB.

 

FEHÉR Károly

Forrás és további információk
Ifj. Bozsik József
szövetségi kapitány
Tel.: 06303707846
Email: bozsikj@me.com

Last modified: 2018-12-07