Keresés:
Április 29 - Május 01 Kiskunhalas OM+GP    |   Április 29 - Május 01 Wiener Neustadt CCI* CCI*, CIC** CCI**    |   Május 01. VILL-KORR Kupa - Gyirmót Viktória LK    |   Május 06. XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mg-i Napok    |   Május 06. Debreceni Lovasklub R90-R125    |   Május 06-07. Balatonvilágos R90-R130    |   Május 07. Zsombó R90-R120 Aranypatkó csv. CSMF    |   
Ügyfélkapu

Ernst József - 100 év a magyar lovassport történetéből 3. kötet

Megjelent Ernst József 100 év a magyar lovassport történetéből című könyvének 3. kötete. A sorozat első két kötetéhez hasonlóan megvásárolható Sportirodánkban. 

A három kötet együttes kedvezményes ára: 12 000 Forint

Ugyancsak megvásárolható a korábban megjelent 1. és 2. kötet, melyek ára együttes vásárlás esetén:

5 990 Forint

Grand Prix premier a 47. kiskunhalasi Május 1-én

Tradícionális időpontban, a most már Hirling József nevét viselő kiskunhalasi lovasbázis arénájában régiós, majd három napos, kiemelt országos versenyt rendeznek.

17522573 1292360757508699 5832775721688539049 n

Tovább

Motiváló visszatekintés

Talent Program fényképe.

Tovább

Gyászhír

2017. április 20.-án, életének 93. évében elhunyt

Dr. Monostori István

( 1924. december 12. – 2017. április 20. )

 

A lovassport, a lósport és a lótenyésztés szakembereinek generációi gyászolják szeretett tanárukat.

Sárváron született 1924-ben. A lovak iránti szeretete már korán megmutatkozott. A Keszthelyen megszerzett gazdász diplomával Horn Arthur professzorhoz került Gödöllőre. A lótenyésztés tárgy oktatásán keresztül sok hallgatójával megszerettette a szakmát. Közülük napjainkban is sokan dolgoznak a lótenyésztés területén.

Még az ötvenes években megalapította, majd évtizedeken keresztül sikerekre vezette a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club ( GEAC ) lovas szakosztályát. Lovasai közül nemzeti válogatottak, ménesvezetők, fogathajtó világbajnokok kerültek ki.

Több mint negyven évet dolgozott első munkahelyén a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen. Meghívott előadóként a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem valamint a Kertészeti Egyetem számos évfolyama tőle ismerte meg az állattenyésztés alapjait. 

Sokszor ismételte, hogy szerencsésnek tartja az életét, hiszen a munkája egyben a szívének kedves hobbyja is volt. Gyászoljál két gyermeke és azok családja, valamint kedves tanítványai.

 

LOVASFÓRUM 2017

A februári közgyűlésünkön kirajzolódott, hogy lovaséletünk két hangsúlyosan fontos, akár „adósságtörlesztésnek” is nevezhető területén – a megyei lovasélet irányításának korszerűsítésében és a szabadidős lovaglás rendszerbe foglalt szervezésében – határozottan előre kell lépnünk.

Tovább

Húsvéti lovas bemutató a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban

Szilvásváradon főszerepben a lovak


A Bükk-hegység csodavilága, a szíves vendéglátás a húsvéti ünnepeken ezreket vonzott Szilvásváradra. A programot a mozgás művészei, a lovak látványa gazdagította.
A Lovasközpont lovardájában – április 15-16-án, élénk látogatottság mellett – a természetes lókiképzést, díjlovaglást, lovastornát és egyéb bemutató programokat tekinthetett meg a látogató közönség.
Kappel Edit lókiképző-lovasedző, a lóval való játékos, természetes, pozitív kommunikációra alapozott bemutatója bizonyította, hogy védett történelmi lófajtánk intelligenciája, idomíthatósága, kötődése a gazdájához egyedülálló, a kutyákéhoz hasonló.


Tovább
Régebbi hírek
© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.
Naptár
Archívum
Gyakori kérdések