Keresés:
Május 26. Regionális és felkészítő díjugrató verseny Sóskút    |   Május 26-27. Regionáliés felkészítő díjugrató verseny Balatonvilágos    |   Május 27. Mórahalom regionális és felkészítő díjugrató verseny & CSMF Aranypatkó lovarda    |   Május 27. Bátor Kupa I. forduló Nyírbátor szabadidős és regionális veseny    |   
Ügyfélkapu

Húsvéti lovas bemutató a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban

A szilvásváradi és a füzesgyarmati fiatal lovastornászok bemutatója a mozgékonyságról, a testkontrollról, az ütemérzékről és a csapatmunkáról szólt. A lovastornász utánpótlás ígéretesen fejlődik.
Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgató-színművésze – az új lovardában lóhátról előadott – örökzöld musical- és operett számai kitűnő hangulatot teremtettek a közönség soraiban.
A program nem fejeződött be a lovardában.
A fogatkultúránkat, hagyományainkat, emlékeinket őrző lovas- és kocsimúzeumnak és – a maga nemében egyedülálló – műemlék istállóban található nyolc lipicai geneológiai vonal nagyértékű törzsménjeinek sok látogatója volt.
Sokan megnézték a világhírű magyar építész Hild József és Ybl Miklós alkotását a falu műemlék épületeit, az újjávarázsolt Endrődy-Pallavicini kastélyt és a klasszicista stílusban épített református kerektemplomot.
Szilvásvárad neve és boldogulása közel 70 éve a lipicai lóval forrott össze. A nézők az átélt lovasélmény mellett, egy átfogó képet láthattak a Ménesgazdaság, lovas kultúra és génmegőrző munkájából.
A csodálatos természet, az idegenforgalom, a kulturális értékek és a lovak ötvözte egyre gazdagodó program kínálat változatlanul nagy vonzerő!

© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.
Naptár
Archívum
Gyakori kérdések