Szeptember 20-24. FEI Kettesfogathajtó Világbajnokság, Lipica    |   Szeptember 22-24. Thal (AUT) CIC*/**    |   Szeptember 22-24. Ócsa Tóth Béla Regionális Döntő    |   Szeptember 22-24. Western-Reining OB IV. forduló - Kunos Lovarda, Székesfehérvár    |   Szeptember 23. CAN-C Egyesfogathajtó OB Döntő, Kunszentmiklós    |   Szeptember 23-24. Komárom-Esztergom Megyei Döntő, Bábolna    |   Szeptember 23. Hajdú-Bihar Megyei Döntõ Hortobágy    |   Szeptember 24. Vas Megyei Döntő Jánosháza    |   Szeptember 27 - Október 01 FEI Parafogathajtó Világbajnokság, Izsák    |

Húsvéti lovas bemutató a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban

A szilvásváradi és a füzesgyarmati fiatal lovastornászok bemutatója a mozgékonyságról, a testkontrollról, az ütemérzékről és a csapatmunkáról szólt. A lovastornász utánpótlás ígéretesen fejlődik.
Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgató-színművésze – az új lovardában lóhátról előadott – örökzöld musical- és operett számai kitűnő hangulatot teremtettek a közönség soraiban.
A program nem fejeződött be a lovardában.
A fogatkultúránkat, hagyományainkat, emlékeinket őrző lovas- és kocsimúzeumnak és – a maga nemében egyedülálló – műemlék istállóban található nyolc lipicai geneológiai vonal nagyértékű törzsménjeinek sok látogatója volt.
Sokan megnézték a világhírű magyar építész Hild József és Ybl Miklós alkotását a falu műemlék épületeit, az újjávarázsolt Endrődy-Pallavicini kastélyt és a klasszicista stílusban épített református kerektemplomot.
Szilvásvárad neve és boldogulása közel 70 éve a lipicai lóval forrott össze. A nézők az átélt lovasélmény mellett, egy átfogó képet láthattak a Ménesgazdaság, lovas kultúra és génmegőrző munkájából.
A csodálatos természet, az idegenforgalom, a kulturális értékek és a lovak ötvözte egyre gazdagodó program kínálat változatlanul nagy vonzerő!