Február 25. Leon-Cavallo Fedeles díjugrató verseny F90-F120 Balástya    |

Meghívó - Magyar Lovas Szövetség díjátadó gála

Ifj. Szabó Gábor nyerte a Hortobágyi nagydíjat

Február 16. és 18. között országos minősítőt rendeztek Hortobágyon a Mátai Ménes szervezésében. A 135 centiméterre kiírt vasárnapi nagydíjban 21 lovas állt rajthoz, akik közül öten tudták hibátlanul teljesíteni a Németh Zoltán által tervezett tizenkét ugrásos alappályát. Felnőtt válogatottunk, Ifj. Szabó Gábor legyőzhetetlennek bizonyult, hiszen Timpex Ezüsttel második, Timpex Ben Hur nevű lovával pedig saját idejét egy másodperccel javítva első helyen végzett.

28217178 1988051127901535 1667585829 o

Szakmai nap

Első alkalommal rendeztek a Nemzeti Lovarda tudásközpontjában szakmai tovbbképzéseket.

Díjugrató Világkupa karácsony előtt a Nemzeti Lovardában

A megújult Nemzeti Lovarda egy CSI**W világkupa versennyel ünnepli a karácsonyt és kapcsolódik be ismét a nemzetközi lovas élet vérkeringésébe.

A felújított Nemzeti Lovarda november végén debütált egy kisebb meghívásos díjugrató versennyel. December 15-17. között pedig egy CSI** világkupa versennyel megnyitja kapuit a külföldi díjugratók előtt is. A verseny iránti érdeklődést jól mutatja, hogy a versenyre 14 ország 126 lovasa 227 lóval adta le nevezését.

A mezőnyben 98 lovassal és 161 lóval képviseltetik magukat a magyar díjugratók, de érkeznek lovasok a szomszédos országok mellett távolabbról is, például Belorussziából, Lettországból, Litvániából és Olaszországból.

Díjugrató versennyel debütált a megújult Nemzeti Lovarda

2 nap, 6 versenyszám, több mint 60 lovas, közel 120 ló és az a helyszín, ami minden magyar lovas szívét megdobogtatja: kétnapos tesztversennyel mutatkozott be a lovasoknak a megújult Nemzeti Lovarda.

Egy kétnapos meghívásos tesztversenyen vehették először birtokba a Nemzeti Lovardát a díjugratók a hétvégén. Ez volt a Tattersall első éles tesztje, ahol már versenykörülmények között vizsgáztak a bokszok, a kültéri pálya, a fedelesek, a világítás, a nézőtér fűtése, a kijelzők és még megannyi apróság, ami ahhoz kell, hogy a lovak, lovasok és a nézők egyaránt jól érezzék magukat. A versenyzők és a nézők egyöntetű visszajelzése alapján pedig a létesítmény jól vizsgázott.

Nyílt levél Fugli Károlynak, a Nemzetközi Lovas Szövetség Fogathajtó Szakág elnökének

Tisztelt Elnök Úr!

A szlovéniai Lipicán rendezett 2017. évi kettesfogathajtó-világbajnokság történései és a Nemzetközi Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának több más, a szakágunk fejlődését gátló intézkedései okán is arra az elhatározásra jutottam, hogy a fogathajtás közismert, ellentmondásos viszonyaira – a kibontakozást remélve – felhívjam az Ön és más döntéshozók figyelmét.

A lovak és a fogathajtás tisztelete, szeretete kisgyermek koromtól belém ivódott, ami azóta csak erősödött. Mindig fegyelmezetten tiszteletben tartottam a bírók álláspontját és döntéseit. Az utóbbi évek sorozatos, méltánytalan döntései miatt úgy érzem, meg kell törnöm a csendet. Ki kell mondanom azt, amit mindannyian tudunk, de nyilvánosan kimondani eddig kevesen merték.

Tizenkétszeres fogathajtó világbajnokként és a Magyar Lovas Szövetség elnökeként nem hajthatok fejet a szakágunkat sújtó szabálytalanságok – ha úgy tetszik – a merényletek előtt, melyeket a szabályok készítői, egyben végrehajtói szeretett sportágunk ellen sorra, rendre elkövetnek.

Régebbi hírek