Keresés:
Szeptember 21. Ócsa felkészítő regionális díjugrató verseny    |   Szeptember 21-22. Bábolna Országos Minősítő, Komárom-Esztergom Megyei döntő, Győr-Moson-Sopron Megyei döntő    |   Szeptember 21-23. Tamási, Máchánszky Gyula regionális döntő    |   Szeptember 21-23. Tóth Béla Regionális Döntő    |   Szeptember 22. XXIII. Karcagi lovasnapok    |   Szeptember 22. CAN-C Póni Kettesfogathajtó OB Döntő, Pincehely    |   Szeptember 23. Bábolna REV vizsga, REV felkészítő és regionális díjugrató verseny    |   Szeptember 23. Balástyai Virág Kupa    |   
Ügyfélkapu

Területi Amatőr Díjugrató Verseny - Szilvásvárad, Szeptember 28-30.

Amatőr díjugratók a szilvásváradi nyitott lovaspályán

 

A szeptember 16., sikeres amatőr kettesfogathajtó verseny után, a szivásváradi nyitott lovaspályán Èszak Magyarország,mintegy félszàz amatőr lovasa ül nyeregbe. Júliusban, 24 versenyszámban, 42 egyesületből, 137 ló és a top dijugratók,nagy szakmai érdeklődéstől kísért versenyen avatták fel a lovaspályát.

A talaj, a kamionparkoló,az infrastruktúra és a versenyszervezők,akkor jól vizsgáztak. Most a térség amatőr dijugratóit hívják,várják a versenyre.

A közöségnek a vendéglátók  -a verseny mellett - a csodálatos természeti környezetbe hívó, kikapcsolódást  igerő családi programokat ajánlanak. /Erdei kisvasút, sétakocsikázás, anyaménes, lovas-és kocsimúzeum,gyermek játszóház es kalandpark/. A hangulatos éttermekben a vidék étel-és italkülönlegességeivel várják a vendégeket.

Nézzen a naptárába. Ne tervezzen más programot szeptember utolsó hétvégére.

Várja SZILVÁSVÁRAD!

AQHA Európa-bajnokság, Kreuth

2018. augusztus 18-án a németországi Kreuthban rendezték meg az AQHA (American Quarter Horse Association) európai tagszervezete, a FEQHA szervezésében a világ legnagyobb egyedszámú lófajtájának, az amerikai quarter horse lófajtának az Európa-bajnokságát amelyen idén egyedüli magyar lovasként két lóval Szalontai Zoltán cutting versenyszámban képviselte Magyarországot. 

Tovább

Elsöprő német siker a kaposvári Junior Lovastorna Eb-n!

4 arany, 3 ezüstérem a német válogatott mérlege - a nagy sikerrel megrendezett kaposvári junior Eb-n. A magyar versenyzők közül Király Ákos a hetedik helyen zárt!

Tovább

Nyugat-nílusi láz: Országszerte fertőz a nyugat-nílusi láz

A nyugat-nílusi láz elleni védekezésre figyelmeztet a Nébih.

A lovaknál a nyugat-nílusi láz elleni megelőző védekezés fontossságára hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután Magyarországon idén 64 állattartó telepen mutatták ki a fertőzést. A Nébih a honlapján ismerteti: a nyár és az ősz folyamán az Európai Unió több tagállamában, köztük Magyarországon is jelentették lovak fertőzését nyugat-nílusi lázzal.

Tovább

IV. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága, 2018. szeptember 9 - Kommüniké

NÉMETORSZÁG TAROLT A VILÁGBAJNOKSÁGON

 

7 Ország – Ausztria, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Románia, Magyarország – 39 fiatal fogatlova startolt a IV. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán szeptember 5-9 között Mezőhegyesen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. lovaspályáján. A vasárnapi döntőben 23 ló küzdött a világbajnoki címért.

A világbajnoki érmeket Fugli Károly, a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) elnökségének tagja, a Fogathajtó Szakbizottság elnöke adta át, a díjakat Pap István Tibor, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át.

A német csapatkapitány, Dieter Lauterbach nagyon örül a német hajtók eredményének. Hangsúlyozta: Jó képességű lovakkal indultak, s a felkészítés is jól sikerült. Németországban körülbelül 20 éve működik a rendszer, aminek nagy szerepe van a sikerekben. A rendszer részeként nemzeti selejtezőkön és vizsgákon esnek át a lovak, illetve külön versenyeket is szerveznek számukra. – A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott és folyamatos legyen a lovak felkészítése, s akkor sikeresek a számukra rendezett versenyeken, s később a nemzetközi megmérettetéseken.

Tovább

IV. Fiatal fogatlovak Világbajnoksága

Tovább
Régebbi hírek
© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.
Naptár
Archívum
Gyakori kérdések