Keresés:
November 25. Fedeles Fogathajtó verseny - Kunos Lovarda, Székesfehérvár    |   November 25-26. Reg. Fedettpályás díjugrató verseny, Kaposvár    |   November 25-26. NEMZETI LOVARDA meghívásos verseny    |   
Ügyfélkapu

Világszínvonal

Világbajnok fogathajtók – Spanyol Királyi Lovasiskola

Lovas Világkupa

2017. december 2-3.

Papp László Budapest Sportaréna

PROGRAM

December 2., szombat 

Kapunyitás: 17.00 óra

Spanyol Királyi Lovasiskola műsora: 19.00

Fogathajtó Világkupa – „bemelegítő verseny”: 21.30

 

December 3., vasárnap

Kapunyitás: 15.30 óra

Spanyol Királyi Lovasiskola műsora: 17.00

Fogathajtó Világkupa forduló: 19.30

 

FEI VILÁGKUPA-FORDULÓ

Káprázatos. Az Arénában eddig rendezett versenyeken az összes aktív négyesfogathajtó startolt. Világsztár vendégeink kereken félszáz vb-aranyérmet nyertek. Közülük december első hétvégéjén öt világbajnok ül bakra az Arénában.

Tovább

Lázár Zoltán Lacrima Di Felicitával a hortobágyi győztes

Kelet-Magyarország a hortobágyi fedettpályás országos versennyel búcsúzott a 2017-es díjugrató versenyszezontól. Szladek Róbert versenyigazgató csapata, 660 startot regisztrálhatott a jól szervezett háromnapos, országos díjugrató versenyen. 

CKI 2721

Tovább

Emléket állítottak Kisbér nagyjainak

Kisbér egyike hazánk leghíresebb hajdani méneseinek. Novemberben a ménes olyan kiemelkedő személyiségeinek állított emléket a város, akik munkásságáért máig hálás a magyar lovastársadalom. 

Tovább

Prof. Dr. Sótonyi Péter a Príma Primissima díjra jelöltek között

Prof. Dr. Sótonyi Péter az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke. Lóanatómia előadásait nem csak az állatorvostan hallgatók, de a lovasok és lótartók is mindig élvezettel hallgatják. Prof. Dr. Sótonyi Pétert kiemelkedő oktatói munkájáért Príma Primissima díjra jelölték – voksoddal Te is segíthetsz, hogy ő kapja ezt az elismerést.

 

 

Tovább

Nyílt levél Fugli Károlynak, a Nemzetközi Lovas Szövetség Fogathajtó Szakág elnökének

Tisztelt Elnök Úr! 

 

A szlovéniai Lipicán rendezett 2017. évi kettesfogathajtó-világbajnokság történései és a Nemzetközi Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának több más, a szakágunk fejlődését gátló intézkedései okán is arra az elhatározásra jutottam, hogy a fogathajtás közismert, ellentmondásos viszonyaira – a kibontakozást remélve – felhívjam az Ön és más döntéshozók figyelmét.

A lovak és a fogathajtás tisztelete, szeretete kisgyermek koromtól belém ivódott, ami azóta csak erősödött. Mindig fegyelmezetten tiszteletben tartottam a bírók álláspontját és döntéseit. Az utóbbi évek sorozatos, méltánytalan döntései miatt úgy érzem, meg kell törnöm a csendet. Ki kell mondanom azt, amit mindannyian tudunk, de nyilvánosan kimondani eddig kevesen merték. 

Tizenkétszeres fogathajtó világbajnokként és a Magyar Lovas Szövetség elnökeként nem hajthatok fejet a szakágunkat sújtó szabálytalanságok – ha úgy tetszik – a merényletek előtt, melyeket a szabályok készítői, egyben végrehajtói szeretett sportágunk ellen sorra, rendre elkövetnek.

Tovább

Fogathajó Világkupa 2017 - Sajtóakkreditáció

Tisztelt Szerkesztőség!

Az akkreditáció a Fogathajtó Világkupára és a Spanyol Királyi Lovasiskola bemutatójára szól. Kérjük Önöket, hogy az akkreditáló lapot kitöltve visszaküldeni szíveskedjenek.

Magyar nyelvű akkreditáló lap letölthető ITT.

Angol nyelvű akkreditáló lap letölthető ITT

Régebbi hírek
© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.
Naptár
Archívum
Gyakori kérdések