Április 21-23. Alag CIC* - CIC***    |   Április 21-23. Alag CIC* ? CIC***    |   Április 22-23. Balatonvilágos R90-R130    |   Április 23. Zsombó R90-R120    |   Április 23. HORTOBÁGY - REG. R90-R125    |   Április 28. Kiskunhalas R100-R120    |   Április 29. Simonpuszta R90-R120cm    |   Április 29 - Május 01 Kiskunhalas OM+GP    |   Április 29 - Május 01 Wiener Neustadt CCI* CCI*, CIC** CCI**    |   Április 29. DIÓSGYŐR R90-R130    |   Április 29. XX. Vadvirág Kupa-Gy?r    |

LOVASFÓRUM 2017

A februári közgyűlésünkön kirajzolódott, hogy lovaséletünk két hangsúlyosan fontos, akár „adósságtörlesztésnek” is nevezhető területén – a megyei lovasélet irányításának korszerűsítésében és a szabadidős lovaglás rendszerbe foglalt szervezésében – határozottan előre kell lépnünk.

Horváth Balázs sikere Arezzoban

Megvan a 2017-es szabadtéri szezon első igazán kimagasló nemzetközi eredménye a magyar díjugrató sportban. A három hetes Toscana Tour végső, 150 cm-s Nagydíjában Horváth Balázs, sárga Ginus apaságú, Zordonnal végig hibátlan maradt és negyedik helyen végzett.

13245311 10154247356905719 7338414390843262490 n

Húsvéti szezonnyitó Bábolnán

2017 országos szezonnyitó versenyére ismét Bábolnán kerül sor. Nemzeti Ménesünk népszerűsége töretlen, hiszen a csütörtöki regionális versenyre, majd az azt követő háromnapos országos minősítőre nagyon sokan neveztek. A legnépesebb mezőny a pénteki 120 cm-en, 114 indulóval, de figyelemre méltó a 85 fős létszám, a 130 cm-en is.

17862630 1248137171971986 8399546672418344318 n

Fotó: Hajdu Krisztina

Húsvéti lovas bemutató a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban

Szilvásváradon főszerepben a lovak

A Bükk-hegység csodavilága, a szíves vendéglátás a húsvéti ünnepeken ezreket vonzott Szilvásváradra. A programot a mozgás művészei, a lovak látványa gazdagította.
A Lovasközpont lovardájában – április 15-16-án, élénk látogatottság mellett – a természetes lókiképzést, díjlovaglást, lovastornát és egyéb bemutató programokat tekinthetett meg a látogató közönség.
Kappel Edit lókiképző-lovasedző, a lóval való játékos, természetes, pozitív kommunikációra alapozott bemutatója bizonyította, hogy védett történelmi lófajtánk intelligenciája, idomíthatósága, kötődése a gazdájához egyedülálló, a kutyákéhoz hasonló.

Gyászhír

87 éves korában elhunyt
Abonyi Imréné
(Ella néni)
aki a legendás világ és Európa-bajnok Abonyi Imre mellett átélte
a magyar fogathajtósport "ARANY korszakát"

Búcsúztatása Bugacon 2017. április 25-én délelőtt 10.00 órakor lesz, néhány perce küldte e szomorú hírt és néhány fotót a családi archívumból unokája Évi.

A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK KÖZLEMÉNYE

A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK
KÖZLEMÉNYE

Az utóbbi időben az írott- és az elektronikus médiában a lovassport, a Magyar Lovassport Szövetség (továbbiakban: Szövetség) rossz hírét keltő, vádaskodó, a szakmai- és a nagyközönséget félrevezető, bizonytalan jövőképet festő nyilatkoztatok, írások jelentek meg. Ezek részben ifj. Bozsik József volt póni- és egyesfogathajtó szövetségi kapitány nyilatkozatai, valamint egyes szerkesztőségek félremagyarázott információi alapján kerültek nyilvánosságra.

Szövetségünk közleményében a tényeket és összefüggéseket adja közre.

Régebbi hírek