Október 21. Sárvár-Regionális verseny    |

Három világbajnokság egymás után

Az új fejlődési pályára állt intézmény a magyar mezőgazdaság és állattenyésztés, valamint a Kárpát-medence, Európa lótenyésztésének is meghatározó, évszázados bölcsője, sok éven át irányítója.

A tudatos, szakszerű tenyésztői munka, a tenyészkiválasztás rövid idő alatt világraszóló eredményeket hozott, három védett történelmi lófajtánk – a Nonius, a Furioso North Star és a Gidrán–megalkotásához vezetett. (Sehol a világon egy helyen három lófajtát nem tenyésztettek ki.)

A világbajnokság rendezésére szóló újabb megtisztelő bizalom a magyar lovaskultúrának, hagyományainak, versenyrendezőink sokszor bizonyított hozzáértésének, szakavatott munkájának, messze földön híres vendéglátásunknak és mindenek előtt a világ fogatsportjában több mint fél évszázad alatt kivívott rangunknak szól.

A világ- és Európa- bajnokságokon világhírű hajtóink 96 érmet – köztük 41 aranyat – nyertek.

Magyarország 12 világ- és 3 Európa-bajnokságot rendezett.

A magyar fogathajtó szakág kiírása alapján a világbajnokságra a legalább két minősítő versenyen elért, minimum 6,0 hibapontos eredménnyel kvalifikálódhattak az 5, 6 és 7 éves lovak.

Előnevezéssel 8 ország 49 fogata jelentkezett a világbajnokságra.

F.K.

Fiatal lovak minősítő versenyei 2017.