Keresés:
Május 26. Regionális és felkészítő díjugrató verseny Sóskút    |   Május 26-27. Regionáliés felkészítő díjugrató verseny Balatonvilágos    |   Május 27. Mórahalom regionális és felkészítő díjugrató verseny & CSMF Aranypatkó lovarda    |   Május 27. Bátor Kupa I. forduló Nyírbátor szabadidős és regionális veseny    |   
Ügyfélkapu

Három világbajnokság egymás után

Az új fejlődési pályára állt intézmény a magyar mezőgazdaság és állattenyésztés, valamint a Kárpát-medence, Európa lótenyésztésének is meghatározó, évszázados bölcsője, sok éven át irányítója.

 A tudatos, szakszerű tenyésztői munka, a tenyészkiválasztás rövid idő alatt világraszóló eredményeket hozott, három védett történelmi lófajtánk – a Nonius, a Furioso North Star és a Gidrán–megalkotásához vezetett. (Sehol a világon egy helyen három lófajtát nem tenyésztettek ki.)

 

 A világbajnokság rendezésére szóló újabb megtisztelő bizalom a magyar lovaskultúrának, hagyományainak, versenyrendezőink sokszor bizonyított hozzáértésének, szakavatott munkájának, messze földön híres vendéglátásunknak és mindenek előtt a világ fogatsportjában több mint fél évszázad alatt kivívott rangunknak szól.

 

 A világ- és Európa- bajnokságokon világhírű hajtóink 96 érmet – köztük 41 aranyat – nyertek.

 

Magyarország 12 világ- és 3 Európa-bajnokságot rendezett.

 A magyar fogathajtó szakág kiírása alapján a világbajnokságra a legalább két minősítő versenyen elért, minimum 6,0 hibapontos eredménnyel kvalifikálódhattak az 5, 6 és 7 éves lovak.

 

 Előnevezéssel 8 ország 49 fogata jelentkezett a világbajnokságra.

                                                                                      

                                                                                                                                                      F.K.

 

Fiatal lovak minősítő versenyei 2017.

© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.
Naptár
Archívum
Gyakori kérdések