Július 20-22. Országos Minősítő Balatonvilágos    |   Július 21. Ócsa felkészítő és regionális díjugrató verseny    |   Július 21. Fábiánháza - szabadidős & régiós díjugrató verseny    |   Július 21. Tatai REV félkészítő & regionális díjugrató verseny    |   Július 21. Fábiánháza regionális díjugrató verseny    |   Július 22. Póni Klub Kaposvár    |   Július 22. Szabadidős lovasverseny Ócsa    |   Július 22. Hejőmenti regionális díjugrató verseny    |   Július 22. Szabadidős Lovasverseny Domaszék    |   Július 26-29. GP Kiemelt díjugrató verseny Kiskunhalas    |   Július 26 - Augusztus 26 Póni Klub Szarkavár    |   Július 26. Regionális díjugrató verseny R100-110 cm Kiskunhalas    |   Július 28. Újfehértó - regionális & szabadidőlovas    |

Díjugrató versennyel debütált a megújult Nemzeti Lovarda

A lovak és a lovasok igényeit figyelembe véve zajlott a felújítás

Fábiáncsics Gábor, a Nemzeti Lovarda igazgatója végig felügyelte a felújítási munkálatokat, és különösen nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a megújuló Nemzeti Lovardában minden a lovak és a lovasok kényelmét szolgálja. Mint mondja, szerencsére sikerült a kivitelezőkkel jó együttműködést kialakítani, így még hatékonyabb volt a közös munka.

Díjugrató versenyzőként és lótulajdonosként Fábiáncsics Gábor különösen nagy hangsúlyt helyezett a lovastechnológiára, hogy a bokszok, a pályák, a fedeles lovardák, az akadálypark és a világítás egyaránt olyan legyen, hogy a lovasok és lovak egyaránt jól érezzék magukat úgy a versenyek, mint a napi munka során. "Kihoztuk a maximumot a terület adottságaiból" - mondja.

"Nagyon vártuk már, hogy végre birtokba vehessék a lovasok a Nemzeti Lovardát. A hétvégén a magyar díjugrató sport kiválóságainak nagy része eljött és mindannyian nagyon pozitívan nyilatkoztak" – összegezte a hétvégét Fábiáncsics Gábor.

Különleges atmoszférája lett a fedeles lovardának

Nagyon fontos volt ez a tesztverseny, hogy a decemberi világkupán már minden kipróbáltan tökéletesen működjön – mondta Stróbl Dorottya, a Magyar Lovas Szövetség főtitkára.

„Csodálatos volt látni, milyen sokan várták, hogy a Nemzeti Lovarda újra megnyissa a kapuit. Sok olyan lovas is kilátogatott, aki lehet, hogy már nem versenyzik, de korábban a Tattersallban lovagolt és most eljött megnézni.

Ez egy kisebb meghívásos nemzeti verseny volt, de a vasárnapi nagy versenyszámban mindenki tapsolt a hibátlan lovasoknak – ez korábban nem gyakran fordult elő díjugrató versenyeken. Olyan atmoszférája lett a fedeles lovardának, ami ember- és lóközpontú, nagyon barátságos és nagyon jó hangulatot teremt. Csodálatos érzés volt” – foglalta össze a hétvége során tapasztaltakat Stróbl Dorottya.

Decemberben világkupa

A Nemzeti Lovardában pedig nincs megállás, hiszen december 15-17. között már egy CSI2*-W világkupának ad otthont a létesítmény.

A hírt a Riderline, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu