Április 19-22. Országos díjugrató verseny Nemzeti Lovarda    |   Április 20-22. Bábolna Military OM    |   Április 21-22. Regionális minősítő-Zsana    |   Április 21-22. Regionális minősítő, Zsana    |   Április 21-22. Regionális & felkészítő díjugrató verseny Tamási    |   Április 21. Cegléd szabadidős és regionális díjugrató verseny    |   Április 22. Bozsok szabadidős & regionális díjugrató verseny    |   Április 27-29. Országos verseny Balatonvilágos    |   Április 28. XXI. Vadvirág kupa, Győr, régiós & felkészítő díjugrató verseny    |   Április 28 - Május 01 Mezőhegyes Nemzetközi Fogathajtó Verseny    |   Április 28. Simonpuszta díjugrató verseny    |

Díjugrató versennyel debütált a megújult Nemzeti Lovarda

A lovak és a lovasok igényeit figyelembe véve zajlott a felújítás

Fábiáncsics Gábor, a Nemzeti Lovarda igazgatója végig felügyelte a felújítási munkálatokat, és különösen nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a megújuló Nemzeti Lovardában minden a lovak és a lovasok kényelmét szolgálja. Mint mondja, szerencsére sikerült a kivitelezőkkel jó együttműködést kialakítani, így még hatékonyabb volt a közös munka.

Díjugrató versenyzőként és lótulajdonosként Fábiáncsics Gábor különösen nagy hangsúlyt helyezett a lovastechnológiára, hogy a bokszok, a pályák, a fedeles lovardák, az akadálypark és a világítás egyaránt olyan legyen, hogy a lovasok és lovak egyaránt jól érezzék magukat úgy a versenyek, mint a napi munka során. "Kihoztuk a maximumot a terület adottságaiból" - mondja.

"Nagyon vártuk már, hogy végre birtokba vehessék a lovasok a Nemzeti Lovardát. A hétvégén a magyar díjugrató sport kiválóságainak nagy része eljött és mindannyian nagyon pozitívan nyilatkoztak" – összegezte a hétvégét Fábiáncsics Gábor.

Különleges atmoszférája lett a fedeles lovardának

Nagyon fontos volt ez a tesztverseny, hogy a decemberi világkupán már minden kipróbáltan tökéletesen működjön – mondta Stróbl Dorottya, a Magyar Lovas Szövetség főtitkára.

„Csodálatos volt látni, milyen sokan várták, hogy a Nemzeti Lovarda újra megnyissa a kapuit. Sok olyan lovas is kilátogatott, aki lehet, hogy már nem versenyzik, de korábban a Tattersallban lovagolt és most eljött megnézni.

Ez egy kisebb meghívásos nemzeti verseny volt, de a vasárnapi nagy versenyszámban mindenki tapsolt a hibátlan lovasoknak – ez korábban nem gyakran fordult elő díjugrató versenyeken. Olyan atmoszférája lett a fedeles lovardának, ami ember- és lóközpontú, nagyon barátságos és nagyon jó hangulatot teremt. Csodálatos érzés volt” – foglalta össze a hétvége során tapasztaltakat Stróbl Dorottya.

Decemberben világkupa

A Nemzeti Lovardában pedig nincs megállás, hiszen december 15-17. között már egy CSI2*-W világkupának ad otthont a létesítmény.

A hírt a Riderline, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu