Szeptember 21. Ócsa felkészítő regionális díjugrató verseny    |   Szeptember 21-22. Bábolna Országos Minősítő, Komárom-Esztergom Megyei döntő, Győr-Moson-Sopron Megyei döntő    |   Szeptember 21-23. Tamási, Máchánszky Gyula regionális döntő    |   Szeptember 21-23. Tóth Béla Regionális Döntő    |   Szeptember 22. XXIII. Karcagi lovasnapok    |   Szeptember 22. CAN-C Póni Kettesfogathajtó OB Döntő, Pincehely    |   Szeptember 23. Bábolna REV vizsga, REV felkészítő és regionális díjugrató verseny    |   Szeptember 23. Balástyai Virág Kupa    |

A Magyar Lovas Szövetség közgyűlése

Lázár Vilmos köszöntőjében az eltelt időszak lovassportot szolgáló munkáját, a stabilitás, az eredmények és a rend hívószavak köré csoportosította; megköszönte a leköszönő elnökség, a lovastársadalom, jelesen a lovasok, az edzők, az oktatók, a gyermekeik boldogulását segítő szülők segítségét, áldozatvállalását.

A szakmai beszámolót Stróbl Dorottya – Számok –  Tények dokumentumfilm kíséretében – terjesztette elő.

Lázár Vilmos

„Köszönjük a bizalmat!

Továbbra is a lovassportunk iránti tisztelettel, elkötelezettséggel, felelősségtudattal, dinamikusan, színvonalasan dolgozunk tovább.

Tennivalóink sokasodnak. A mérce napról-napra magasabbra kerül. A feladatainkat még tervszerűbben, szakmai alapossággal, a lehetőségeinkkel összhangban és a gyakorlati lovaséletünk szabta igények szerint kell megvalósítanunk.

Zászlóshajónk, a kormánygaranciával támogatott Európai Lovas Játékok nemzetközi színvonalú tervezése, szervezése és megvalósítása. Pályázatainkat beadtuk.

Feladatunk szolgálni és szolgáltatni! Ehhez azonban tudnunk, ismernünk kell tagságunk, lovastársadalmunk igényeit.

Nemzeti Lovas Stratégiánkhoz kérjük és reméljük az észérveket, véleményeket, a javaslatokat – a párbeszédet. Gondolkodjunk együtt!”

„Fogjunk tehát sokan egy dologhoz,

tegyen érte kiki a’mennyit tehet.”

Gróf Széchenyi István, Lovakrul, 1828

Az Elnökség rövidesen megtartja alakuló ülését, ahol a tagok feladatkörét és a stratégia fő elemeit határozzák meg.