November 16-18. Kiemelt díjugrató verseny Kaposvár    |   November 17-18. Kunos Szabadidős - Regionális díjugrató verseny    |   November 17-18. Szabadidős lovasverseny Kunos Lovarda    |   November 18. Kunos Lovarda Szabadidős & regionális díjugrató verseny    |

A Magyar Lovas Szövetség közgyűlése

Lázár Vilmos köszöntőjében az eltelt időszak lovassportot szolgáló munkáját, a stabilitás, az eredmények és a rend hívószavak köré csoportosította; megköszönte a leköszönő elnökség, a lovastársadalom, jelesen a lovasok, az edzők, az oktatók, a gyermekeik boldogulását segítő szülők segítségét, áldozatvállalását.

A szakmai beszámolót Stróbl Dorottya – Számok –  Tények dokumentumfilm kíséretében – terjesztette elő.

Lázár Vilmos

„Köszönjük a bizalmat!

Továbbra is a lovassportunk iránti tisztelettel, elkötelezettséggel, felelősségtudattal, dinamikusan, színvonalasan dolgozunk tovább.

Tennivalóink sokasodnak. A mérce napról-napra magasabbra kerül. A feladatainkat még tervszerűbben, szakmai alapossággal, a lehetőségeinkkel összhangban és a gyakorlati lovaséletünk szabta igények szerint kell megvalósítanunk.

Zászlóshajónk, a kormánygaranciával támogatott Európai Lovas Játékok nemzetközi színvonalú tervezése, szervezése és megvalósítása. Pályázatainkat beadtuk.

Feladatunk szolgálni és szolgáltatni! Ehhez azonban tudnunk, ismernünk kell tagságunk, lovastársadalmunk igényeit.

Nemzeti Lovas Stratégiánkhoz kérjük és reméljük az észérveket, véleményeket, a javaslatokat – a párbeszédet. Gondolkodjunk együtt!”

„Fogjunk tehát sokan egy dologhoz,

tegyen érte kiki a’mennyit tehet.”

Gróf Széchenyi István, Lovakrul, 1828

Az Elnökség rövidesen megtartja alakuló ülését, ahol a tagok feladatkörét és a stratégia fő elemeit határozzák meg.