Július 20-22. Országos Minősítő Balatonvilágos    |   Július 21. Fábiánháza regionális díjugrató verseny    |   Július 21. Ócsa felkészítő és regionális díjugrató verseny    |   Július 21. Fábiánháza - szabadidős & régiós díjugrató verseny    |   Július 21. Tatai REV félkészítő & regionális díjugrató verseny    |   Július 22. Szabadidős Lovasverseny Domaszék    |   Július 22. Póni Klub Kaposvár    |   Július 22. Szabadidős lovasverseny Ócsa    |   Július 22. Hejőmenti regionális díjugrató verseny    |   Július 26-29. GP Kiemelt díjugrató verseny Kiskunhalas    |   Július 26 - Augusztus 26 Póni Klub Szarkavár    |   Július 26. Regionális díjugrató verseny R100-110 cm Kiskunhalas    |   Július 28. Újfehértó - regionális & szabadidőlovas    |

A Magyar Lovas Szövetség közgyűlése

Lázár Vilmos köszöntőjében az eltelt időszak lovassportot szolgáló munkáját, a stabilitás, az eredmények és a rend hívószavak köré csoportosította; megköszönte a leköszönő elnökség, a lovastársadalom, jelesen a lovasok, az edzők, az oktatók, a gyermekeik boldogulását segítő szülők segítségét, áldozatvállalását.

A szakmai beszámolót Stróbl Dorottya – Számok –  Tények dokumentumfilm kíséretében – terjesztette elő.

Lázár Vilmos

„Köszönjük a bizalmat!

Továbbra is a lovassportunk iránti tisztelettel, elkötelezettséggel, felelősségtudattal, dinamikusan, színvonalasan dolgozunk tovább.

Tennivalóink sokasodnak. A mérce napról-napra magasabbra kerül. A feladatainkat még tervszerűbben, szakmai alapossággal, a lehetőségeinkkel összhangban és a gyakorlati lovaséletünk szabta igények szerint kell megvalósítanunk.

Zászlóshajónk, a kormánygaranciával támogatott Európai Lovas Játékok nemzetközi színvonalú tervezése, szervezése és megvalósítása. Pályázatainkat beadtuk.

Feladatunk szolgálni és szolgáltatni! Ehhez azonban tudnunk, ismernünk kell tagságunk, lovastársadalmunk igényeit.

Nemzeti Lovas Stratégiánkhoz kérjük és reméljük az észérveket, véleményeket, a javaslatokat – a párbeszédet. Gondolkodjunk együtt!”

„Fogjunk tehát sokan egy dologhoz,

tegyen érte kiki a’mennyit tehet.”

Gróf Széchenyi István, Lovakrul, 1828

Az Elnökség rövidesen megtartja alakuló ülését, ahol a tagok feladatkörét és a stratégia fő elemeit határozzák meg.